HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, görüntülü bir video aracılığıyla, "Ayyaş 250" modeli ilk füzeyi hazırlayıp fırlatan direnişçinin kimliğini açıkladı. Bu olay, eski askeri sözcü Ebu Ubeyde tarafından 2021'deki "Kudüs Kılıcı" savaşı sıra
HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, görüntülü bir video aracılığıyla, "Ayyaş 250" modeli ilk füzeyi hazırlayıp fırlatan direnişçinin kimliğini açıkladı. Bu olay, eski askeri sözcü Ebu Ubeyde tarafından 2021'deki "Kudüs Kılıcı" savaşı sırasında duyurulmuştu.
Bu açıklama, tugayların şehitlerini andığı "Tufan'ın Ayları" serisi kapsamında yapıldı. Videoda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus Tugayı'na bağlı Topçu Taburu'nda grup komutan yardımcısı olarak görev yapan şehit Mahmud İbrahim Misbah'ın hayat hikayesine ışık tutuldu.
Çarpıcı görüntülerde, şehit Misbah, "Ayyaş 250" füzesini fırlatılmak üzere hazırlarken görünüyor. Ebu Ubeyde, o savaşta bu füzenin hizmete girdiğini, menzilinin 250 kilometreyi aştığını ve direniş cephaneliğindeki en büyük tahrip gücüne sahip olduğunu duyurmuştu. Füze o dönemde işgal altındaki Güney Filistin'deki Ramon Havalimanı'nı hedef almıştı.
Şehit Misbah'ın, (13 Aralık 2023'te şehit düştü) kariyeri sadece Ayyaş füzesini fırlatmakla sınırlı değildi. Görüntüler, onun roketatarların hazırlanmasındaki çalışmalarını, ağır havan topları üzerindeki eğitimlerini ve son Gazze savaşı sırasında siyonist yerleşimlerine doğru fırlatılmak üzere roket salvosu hazırlarken görüldüğü anları da içeriyordu.
Bu görüntülü video, sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdı. Gazeteci Muhammed Haniye, abluka altındaki bir bölgede, işgalin havanın girmesini bile engellediği bir yerde Gazzeli beynin adeta bir mucizeyi başardığını, buna rağmen Gazze'nin tüm dünyanın ihanetiyle karşılaştığını belirtti.
Bu füze, 2021 savaşı sırasında dönemin Kassam Tugayları Genel Komutanı Şehid Muhammed Dayf'ın üst düzey emriyle fırlatılmıştı ve o dönem HAMAS'ın füze sistemindeki en yeni sistemdi. Füzenin adı, işgal rejimi tarafından 1995'te suikaste uğrayan, Kassam Tugayları'nın önde gelen komutanlarından Mühendis Şehid Yahya Ayyaş'a atfedilmektedir. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İngiliz basınına konuşan Zelenskiy, devam eden güvenlik risklerine rağmen Kral Charles'ı Kiev'de görmek istediğini belirterek, davetin bu yıl gerçekleşmesinin mümkün olup olmayacağının güvenlik koşullarına bağlı olduğunu söyledi. Zelenskiy, İngiliz hüküme
Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve MASAK koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında şüphelilerin hesaplarında yaklaşık 5 milyar TL tutarında para hareketliliği tespit edildi. Şüpheliler
Dicle Elektrik, kaçak elektrikle mücadele kapsamında Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesinde denetim gerçekleştirdi. Eyyüpkent Mahallesi’nde bulunan Zahireciler Borsası bölgesindeki kontroller sırasında ekipler, bir buğday ambarının önünde park halinde bu
Londra İtfaiye Teşkilatı (LFB), Landmann Way üzerindeki geri dönüşüm tesisinde pazartesi günü öğleden sonra başlayan yangına 15 itfaiye aracı ve 100’den fazla personelin sevk edildiğini açıkladı. Yangın nedeniyle bölgede yoğun duman oluşurken, yetkililer
Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje, Bursa’nın zeytinliklerinden çıkan atıkları tarımda kullanılabilecek yeni bir ürüne dönüştürüyor. Proje ile zeytin budama sonrası ortaya çıkan dallar, "akıllı hidrojel"
Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde işgalciler ve Yahudi çeteler tarafından Filistinlilere yönelik saldırılar devam ediyor. Nablus'un kuzeybatısındaki Beyt İmrin köyünde, sabaha karşı Yahudi çeteler Filistinli Bülal Abdu'ya ait bir aracı ateşe verdi. Araç
Deprem dün Mindanao bölgesinde, Sarangani iline bağlı Kablalan ilçesinin yaklaşık 26 kilometre güneybatısında meydana geldi. Yetkililer, deprem nedeniyle şu ana kadar 37 kişinin hayatını kaybettiğini, 456 kişinin yaralandığını ve 4 kişi için kayıp başvuru
Gemlik Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Orhangazi Caddesi üzerinde bulunan bir depoyla ilgili gelen haber üzerine harekete geçti. Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlerde, depo olarak kullanılan iş y
BM: Gazze'deki sınır kapılarının kapalı kalmasından derin endişe duyuyoruz
Ebola salgını yayılıyor: Kongo'dan sonra Uganda'da vaka sayısı artıyor
03İstanbul'da tek katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
04Korsan taşımacılık yapan sürücüye 100 bin lira ceza
05Gaziantep'te düğün dönüşü kaza: Ölü ve yaralılar var
06Gazze'de katliam sürüyor: 7 Filistinli şehit oldu
07Trump: İran ile savaşın yeniden başlamasını beklemiyorum
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük