MENÜ

Kastamonu’da 2 bin 776 jandarma komando mezun oldu

Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı’nda 6 aylık eğitimlerini tamamlayan 2 bin 678 jandarma komando ve 98 Sahil Güvenlik, düzenlenen yemin töreniyle mezun oldu.Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı’nda İçişleri Bakanlığı Jan

Yayınlanma: 31 Ekim 2025 15:17 Güncelleme: 01 Kasım 2025 08:00
Kastamonu’da 2 bin 776 jandarma komando mezun oldu
Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı’nda 6 aylık eğitimlerini tamamlayan 2 bin 678 jandarma komando ve 98 Sahil Güvenlik, düzenlenen yemin töreniyle mezun oldu.
Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı’nda İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bu yıl 38’incisi yapılan Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kurs Kapanış töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, Vali Yardımcısı Aydın Ünal, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Aykut Tanrıverdi ile çok sayıda davetli ile aileler katıldı.
Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından mehteran takımı gösterisini sundu. 38’inci dönem birincisi Burak Aslan tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.

"Mesleğinizi çok seviniz, hiçbir şahsi menfaatinizi görevinizin önüne geçirmeyin"
Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Aykut Tanrıverdi, "Halen huzurunuzda adeta çelikten bir kale gibi duran bu evlatlarımız her türlü suç örgütü ve şer odağı ile mücadele eden jandarma teşkilatı ve sahil güvenlik teşkilatının bir mensubu olacaklardır. Kahraman uzman erbaşlarımız yurdumuzun her köşesinde omuz omuza büyük bir heyecanla kamu düzenini sağlamak maksadıyla kanı ve canıyla mücadele edecektir" dedi.
Tanrıverdi, "Değerli aileler, büyük fedakarlıklarla yetiştirip bize emanet ettiğiniz evlatlarınız aldığı zorlu eğitimi bugün başarıyla tamamlamışlardır, sizleri kutluyorum. Burada temel kolluk konularının yanında milli, ahlaki ve insani değerlerine bağlı, hukuk ve insan haklarına bağlı, birer uzman erbaş olarak yetiştiğinize inanıyorum. Burada kazandığınız yetenekler ve değerler başarıyla görevinizi icra etmenizi sağlayacaktır. Mesleğinizi çok seviniz, hiçbir şahsi menfaatinizi görevinizin önüne geçirmeyin. Silahımızı sırdaş, silah arkadaşını kardeş, vatan toprağını şehitlerimizin emaneti bilen, kahramanlarımızı arasına katılmanızın manevi hazzı içerisindeyiz" diye konuştu.

"Kahraman komandolarımız, her türlü görev için vatan ve millet uğruna seve seve canlarını vermeye hazırdır"
Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Albay Gülhan Kılıç da, "Kahraman komandolarımız, 26 haftalık uzman erbaş komando temel kursunu başarıyla tamamladınız. Yüce ulusumuzun engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, kahraman jandarma teşkilatında ve sahil güvenlik komutanlığında görev yapmaya hak kazandınız. Vatan bizler için hiçbir şeyle değişilmeyecek kadar kutsal bir varlıktır. Bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız ve uğrunda büyük bedeller ödediğimiz aziz vatanımız ile göklerde dalgalanan şanlı al bayrağımız, şehitlerimiz ve gazilerimizin bize bıraktıkları kutsal bir emanettir. Tarihten bugüne mukaddes vatan toprakları söz konusu olduğunda canını vermekten çekinmeyen Jandarma Genel Komutanlığı ve sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin asla mukayese edilemeyecek yücelikteki vatan sevgisinin erişilmez. Kahraman ruhunun sarsılmaz mücadele azminin ve asil karakterinin bundan sonra sizlerle daha da yükseleceğine bize bırakılan bu kutsal emanetlere sahip çıkmak için canınızı seve seve feda edeceğinize inancım tamdır" dedi.
Ailelere de seslenen Kılıç, "Gözünüzden sakınarak gönderdiğiniz evlatlarınız zorlu bir eğitim dönemini başarıyla tamamlayarak teşkilatımıza katılmaya hak kazanmışlardır. Onlar ile ne kadar övünseniz azdır. Böyle evlatlar yetiştirmiş olduğunuz için hepinize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Şu anda yüreği vatan ve millet sevgisi ile dolu, vatana hizmet için can atan ve tarihin haklı gururuyla dimdik duran kahraman komandolarımız, yurt içi ve yurt dışında verilecek her türlü görev için vatan ve millet uğruna seve seve canlarını vermeye hazırdır. Bizlere inanın ve güvenin" diye konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren kursiyerlere belgeleri ve hediyeleri verildi. Daha sonra mezun olan kursiyerler tarafından komando andı okundu.
Törende uzman erbaşlar tarafından köpek unsuru, tüfekli hareketler ve yakın dövüş gösterisi, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Ardından uzman erbaşlar tarafından kuleden iniş yapıldı. Kuleden iniş yapan komandolar, açtıkları Türk bayrağı ile davetlilerden büyük alkış aldı. Törende helikopter ile de gösteri yapıldı. Helikopterden sarkan komandolar, Türk bayrağı ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da resminin olduğu bayrakları açarak sundukları gösteri, büyük beğeni topladı.
Son olarak yemin eden komandolar, tören geçişinin ardından aileleriyle bir araya gelerek özlem giderdi. Törenin sonunda yeni görev yerlerine giden uzman erbaşlar için dua edildi.
ETİKETLER: Kastamonu’da, bin, 776, jandarma, komando
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Buca Dere Köyü yolundaki ormanlık alanda çevre kirliliği tepkisi

Buca Dere Köyü yolundaki ormanlık alanda çevre kirliliği tepkisi

Ormanlık alanda biriken atıkların çevre kirliliğine yol açtığını belirten bölge sakinleri, durumdan rahatsız olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, ormanlık alanın temizlenmesini ve benzer sorunların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. (İ

Gaziantep'te 354 hafız için icazet merasimi düzenlendi

Gaziantep'te 354 hafız için icazet merasimi düzenlendi

Programda, hafızlık eğitimlerini tamamlayan 354 hafızın bir sonraki hafta umreye gönderileceği ifade edildi. Kız hafızların icazet merasiminin ise 6 Kasım'da gerçekleştirileceği belirtildi. Programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Bele

MAZLUMDER'den Seyyid Kutub'un kitaplarının yasaklanmasına tepki: Hukuksuz uygulamalara son verilmeli

MAZLUMDER'den Seyyid Kutub'un kitaplarının yasaklanmasına tepki: Hukuksuz uygulamalara son verilmeli

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Türkiye'de son dönemde artan adil yargılanma hakkı ihlalleri, kolluk ve savcılıkların hukuksuz uygulamaları ile düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik müdahalelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Hafta sonu İstanbul'da hava nasıl olacak?

Hafta sonu İstanbul'da hava nasıl olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbul için hava tahmin raporunu yayımladı. AKOM'un haftalık hava tahmin raporuna göre, 6 Kasım Cuma ve 7 Kasım Cumartesi günleri parçalı bulutlu havayla birlikte sab

Ahilik çağrısı: Esnaflığın temelinde güven, dürüstlük ve sadakat vardır

Ahilik çağrısı: Esnaflığın temelinde güven, dürüstlük ve sadakat vardır

Mardin'in tarihi çarşılarında yıllardır esnaflık yapan ustalar, geçmişten günümüze aktarılan ahilik geleneğinin önemine dikkat çekerek meslek ahlakının yeniden güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. İLKHA muhabirine konuşan çarşı esnafı, esnaflığın yaln

Batman-Hasankeyf yolunda hafif ticari araç tarlaya savruldu: 2 yaralı

Batman-Hasankeyf yolunda hafif ticari araç tarlaya savruldu: 2 yaralı

Kaza, Hasankeyf'ten Batman istikameti Çeşmebaşı köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 72 AAC 524 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak tarlaya girdi. K

İzmir’de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

İzmir’de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde imalatı, satışı ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında operasyon gerçekleştirdi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2 Kasım’

İzmir’de iş insanlarını tehdit ederek haraç isteyen suç örgütüne operasyon

İzmir’de iş insanlarını tehdit ederek haraç isteyen suç örgütüne operasyon

İzmir’de iş insanlarını tehdit ederek para talep ettiği iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 6 şüpheli tutuklandı. Bayındır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Bayındır, Tire ve Torbalı ilçelerinde

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:28
Güneş 06:51
Öğle 12:15
İkindi 15:04
Akşam 17:30
Yatsı 18:48

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
14
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3