Kastamonu Üniversitesi’nde Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 4 lisans programı daha akredite edildi.Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesindeki Fen Bilgisi Öğretmenliği, İl...
Kastamonu Üniversitesi’nde Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 4 lisans programı daha akredite edildi.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesindeki Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği lisans programları, Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3+2 yıl süreyle akredite edildi. Söz konusu akreditasyon, 1 Mayıs 2028 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak. EPDAD tarafından verilen akreditasyon ile Eğitim Fakültesi’nin öğretmenlik alanındaki nitelikli ve köklü eğitim anlayışı bir kez daha tescillenmiş oldu.
Dört programın aynı anda akreditasyon kazanmasının büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu ifade eden Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, bu başarının güçlü akademik kadro, öğrenci odaklı yaklaşım ve sürekli iyileştirme anlayışının bir sonucu olduğunu vurguladı.
Akreditasyon sürecinde katkı sunan öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, araştırma görevlileri ile sürece destek veren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür eden Prof. Dr. Kaçar, "Bu süreç, yalnızca mevcut durumu değerlendirmekle kalmayıp, programlarımızın ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürülebilir kaliteye ulaşmasını da hedeflemektedir. Yapılan çalışmalar, mezunlarımızın mesleki yeterliliklerinin ve istihdam imkanlarının artmasına da önemli katkılar sunacaktır" dedi.
Fakültedeki akreditasyon çalışmalarının, 2025 yılı içinde başvuruları kabul edilen Türkçe Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programlarıyla sürdürüleceğini belirten Prof. Dr. Kaçar, bu durumun Kastamonu Üniversitesi’nin ve fakültenin eğitim kalitesine verdiği önemin bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Kaçar, öğretmen yetiştirme alanındaki akademik standartların sürekli olarak iyileştirilmesi için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, EPDAD tarafından tescillenen bu başarı nedeniyle tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.
Bu başarının, özverili çalışmalarla mümkün olduğunu belirten Rektör Topal, sürece katkı sunan öğrenci ve mezunların da desteklerinin son derece değerli olduğuna dikkat çekti.
"Akreditasyon yalnızca bir belge değil; aynı zamanda kalite güvencesi, sürekli gelişim ve ulusal/uluslararası düzeyde tanınırlığın bir göstergesidir" diyen Rektör Topal, öğretmen adaylarının daha donanımlı yetişmesine katkı sunan bu sürecin, eğitim dünyasında fark oluşturan bireylerin yetişmesine imkan sağlayacağını belirtti.
Akademik standartların sürekli iyileştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Rektör Topal, bu süreçte verdikleri desteklerden dolayı herkese teşekkür etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
ÖSYM verilerine göre, Türkiye genelinde bugün gerçekleştirilen TYT’ye 2 milyon 425 bin 628 aday başvurdu. Bursa’daki sınav merkezlerinde de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Cem Sultan Anadolu İmam Ha
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "En İyi Doktora Tezi Ödülleri" kapsamında dereceye giren doktora öğrencileri ve danışmanları için ödül töreni gerçekleştirildi. GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düz
Kalibaf: ABD ile barışımız yok ve israili resmi olarak tanımayacağız
Sivas'ta 2 otomobil çarpıştı: 6 yaralı
03Almanya'dan Ukrayna'ya: Taurus füzelerini vermeyi düşünmüyoruz
04İzmir açıklarında 25 düzensiz göçmen yakalandı
05Çin’de amonyum nitrat yüklü kamyonda patlama: 2 ölü, 4 yaralı
06Çorum'da düğün yemeği sonrası yaklaşık 50 kişi hastanelik oldu
07Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Karadeniz ve Doğu Anadolu'da dikkat
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük