Samsun’da Türkiye’nin birçok ilinden hekimlerin katıldığı "19 Mayıs Kulak Burun Boğaz (KBB) Günleri"nin ikincisi gerçekleşti. Katılımcılar canlı cerrahi eşliğinde endoskopik sinüs cerrahisi ve rinoplasti uygulamalarında bilgilerini paylaştı...
Samsun’da Türkiye’nin birçok ilinden hekimlerin katıldığı "19 Mayıs Kulak Burun Boğaz (KBB) Günleri"nin ikincisi gerçekleşti. Katılımcılar canlı cerrahi eşliğinde endoskopik sinüs cerrahisi ve rinoplasti uygulamalarında bilgilerini paylaştı.
Medicana International Samsun Hastanesi bünyesinde "19 Mayıs KBB Günleri Canlı Cerrahi Serisi" etkinliğinin bu yıl ikincisi düzenlendi. Kulak burun boğaz ve baş boyun cerrahisi alanında uzman isimleri bir araya getiren etkinlik endoskopik sinüs cerrahisi ve rinoplasti uygulamalarını ele aldı. Toplantıyı hastane doktorlarının yanı sıra birçok ilden gelen uzman hekimler ve çeşitli ülkelerden çevrimiçi olarak katılım sağlayan uzmanlar da takip etti.
Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Toplantı Başkanı KBB Uzmanı Doç. Dr. Nesrettin Fatih Turgut yaptı. Turgut, toplantıda alandaki en önemli isimlerle bir araya gelerek onların bilgi birikiminden yararlanmanın oldukça faydalı olacağını söyledi.
Ardından söz alan Medicana Sağlık Grubu Tıbbi Hizmetler Direktörü Dr. Necip Kozalı, Medicana’nın bilimsel çalışmalara öncülük ettiğini vurgulayarak, katılımcılara başarılı bir toplantı dileklerinde bulundu.
Yapılan canlı bir ameliyat, sunum yapılan salonda katılımcılara uzaktan bağlantı ile canlı bir şekilde izletildi. Ayrıca alandaki çalışmalar hakkında kapsamlı sunumlar gerçekleştirildi.
Türk Rinoloji Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Metin Önerci ve Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Suat Turgut, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Özgür Kemal, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Aslı Şahin Yılmaz, Opr. Dr. Uğur Yıldırım, Medicana Int. Samsun Hastanesi Başhekimi Opr. Dr.Murat Küsdül de toplantıya katılan isimler arasında yer aldı.
Toplantının sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Özellikle yaz aylarında ve rüzgarlı havalarda artış gösteren polen yoğunluğu, alerjik reaksiyonları tetikleyerek günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Doktor Nurana Karimova, polen alerjisinin çoğu zaman soğuk algınlığı ile karıştırıld
Biber doğrarken elde yanmaya neden olan kapsaisin maddesi, yağda çözünen bir bileşen. Bu nedenle elleri yalnızca suyla yıkamak acıyı hafifletmiyor. Uzmanlara göre, evde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler kapsaisinin etkisini azaltabiliyor. Yağ bazlı çö
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan 2 hükümlü yakalandı
Ticaret Bakanlığında e-ticaret sektörünün talepleri ele alındı
03Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
04Adli tatil sona erdi: Yargıda yeni dönemde hangi önemli davalar görülecek?
05Aydın açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı
06ABD-İran hattında yeniden çatışma: Trump'tan saldırı tehdidi
07Irak, İran'ın "gölge filosu" ile ilişkilendirilen tankerle bağlantısını reddetti
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor