Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Eğitim 28 Nisan 2025 - 13:37 Yorum: 0

KBÜ’de dezenformasyonla mücadele çalıştayı düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen çalıştayda hukuki, psikolojik ve siyasi açılardan dezenformasyonun topluma etkileri ele alındı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ile Karabük Üniversit...

KBÜ’de dezenformasyonla mücadele çalıştayı düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen çalıştayda hukuki, psikolojik ve siyasi açılardan dezenformasyonun topluma etkileri ele alındı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ile Karabük Üniversitesi iş birliğinde UNİDES Projesi kapsamında "Dezenformasyonun Kavramsal, Siyasi, Psikolojik ve Hukuki Boyutları" başlıklı çalıştay gerçekleştirildi.
Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte; alanında uzman akademisyen, gazeteci ve kamu kurumu temsilcileri bir araya gelerek dezenformasyonun hukuksal, psikolojik ve yakın siyasi tarihteki etkileri hakkında bilgi verdiler.
Dezenformasyonla Mücadele Kulübü tarafından organize edilen çalıştayda, bilgi kirliliğiyle mücadele konusunda farklı perspektiflerden değerlendirmeler yapıldı. Toplumu etkisi altına alan dezenformasyonun yalnızca bir bilgi sorunu olmadığı; hukuki, psikolojik ve siyasi boyutlarıyla toplumları derinden etkileyen çok katmanlı bir tehdit unsuru olduğu vurgulandı.
Çalıştayın açılışında konuşan Dezenformasyonla Mücadele Kulübü Başkanı Gülbahar Özyeşil, kulüp olarak bu alanda toplumsal bilinç oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, etkinliğe katkı sağlayan tüm akademisyenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Moderatörlüğünü Karabük Üniversitesinden Öğr. Gör. Hüseyin Kurt’un yaptığı çalıştayda; Bülent Ecevit Üniversitesinden Öğr. Gör. Ali Osman Sezer "Kavramsal Deformasyon Amacı Olarak Dezenformasyon", Star Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Sabri Başer "Dezenformasyon Perspektifinde Yakın Siyasi Tarih", Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Şeydanur Tezcan Öner ise "Dezenformasyonun Psikolojik Etkileri" başlıklı sunumlarıyla bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Çalıştaya; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden iletişim uzmanları İhsan Çetin, Merve Ceyhan ve Onur Özer ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Karabük Bölge Müdürü Yasin Erdem de katıldı.
Program sonunda konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber