Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde kamuda taşeron işçi çalıştırılmayacağını, taşeron çalışanlara...
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde kamuda taşeron işçi çalıştırılmayacağını, taşeron çalışanlara kadro verileceğini söyledi.
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte Sinop'ta önce merkez Lala köyündeki vatandaşları kısa ziyaret etti. Ardından Boyabat ilçesinde vatandaşlarla buluşan Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde kamuda taşeron işçi çalıştırılmayacağını, taşeronda çalışanlara kadro verileceği söyledi.
Boyabat'a beşinci gelişi olduğunu hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Boyabatlılara şunu söylüyorum, başka bir genel başkan gelmedi, beşinci keredir geliyorum ve sadece bir şey istiyorum. Allah rızası için kul hakkı yiyene oy vermeyin" diye konuştu.
"Devlet taşeron işçi çalıştırmaz"
Kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçileri biliyorum, onlar da buraya gelecekmiş ama izin vermemişler. Buradan Karayolları'nın taşeron işçilerine selamlarımı gönderiyorum. Hiç meraklanmayın, hepinize kadro vereceğim. Onlar gibi değil, herkese kadro vereceğim. Devlet taşeron işçi çalıştırmaz. Devlet kadrolu eleman çalıştırır. Devlet ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen diye ayrımcılık da yapmaz. Öğretmen öğretmendir, bizim evlatlarımızı yetiştiriyor. Birisi alıyor 100 lira, birisi alıyor 250 lira, birisi alıyor bin lira. Böyle bir haksızlık olmaz, öğretmen öğretmendir, kadrosu kıdemi varsa herkes kıdemine göre aylığını alır" şeklinde konuştu.
"Tepkinizi sandıkta göstereceksiniz"
Gençlere "torpili bitireceği" sözünü veren Kılıçdaroğlu, "Bakın dün bir baba geldi, "oğlum Türkiye 2. Oldu KPSS'de ama elediler sözlü imtihanda" dedi. Bu şimdi hak mıdır Allah aşkına. Yuh çekmeyin, sandığa gidip oy verin. Tepkinizi sandıkta göstereceksiniz, oy vermeyerek göstereceksiniz. Bakınız devletin dini adalettir, adaletin olmadığı yerde bereket olmaz, hukuk olmaz, 5'li çeteler cirit atar, uyuşturucu mafyaları baronları koşar eğlenir gezer. Bizim küçük evlatlarımızı, gencecik fidan gibi çocuklarımızı zehirlerler. 5'li çeteleri de, uyuşturucu baronlarını da bu ülkeden göndereceğim" dedi.
Soğan fiyatı tartışmasıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "22 yıldır iktidardalar. Eskiye bakın, yeniye bakın bizim tarihimizde bu kadar soğan pahalandı mı? Bu kadar büyük zamlar oldu mu? Düzelteceğim, yukarıdan alacağım aşağıya vereceğim. 5'li çetelerden alacağım halka vereceğim, uyuşturucu baronlarını kovacağım yurt dışına götürülen 418 milyar doları da alacağım bu millete vereceğim" ifadelerini kullandı.
Kadınlara Aile Destekleri Sigortası sözü
Her kadının güvence altına alınması konusunda Aile Destekleri Sigortası sağlayacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Bu sigorta dalı evlerin de kadınların güvencesi olacak. Her kadının evinde en az asgari ücret kadar her ay para girmiş olacak. Kadının banka hesabına yatacak, gideceksiniz parayı sizler çekeceksiniz. Bunu niye yapıyoruz, fakirin fakirliğini, yoksulun yoksulluğunu afiş edemezsiniz. İnsan onuru vardır. Dolayısıyla biz sağ elin verdiğini sol el görmeyecek, öyle yapacağız" diye konuştu.
Konuşmasının sonunda Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet kalabalığa karanfil attı, kalp işareti yaptı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Çekicinin Demir Aksamına Sıkışan Kedi İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
Kuzey Kuşak Yolunda Kaza: Otomobil Refüje Çarptı
03Malatya'da çekicinin demir kısmına sıkışan kedi kurtarıldı
04Engelli gencin Kâbe hayali gerçekleşiyor
05Gazze hükümeti: Gazze Felaket aşamasında ve Ulusal Komite'yi çalışmalarına başlamaya çağırıyoruz
06Yozgat'ta yeşil mercimek hasadı başladı
07Çanakkale'de 5 düzensiz göçmen yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük