Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:18 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ/...08:15 6 ilde düzenlenen "MAHZEN-35" operasyonlarında; Antalya’da Engin Tatar, Bal...07:52 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterilerinde gözaltı sayısı bin...07:30 Konyaspor’da Ali Çamdalı dönemi04:03 Sarıyer’de kontrolden çıkan otomobil yan yattı: 2 yaralı01:51 Kontrolden çıkan otomobil kaldırıma vurdu, ona metreler kala tır devrildi01:47 Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümünü kontrol altına alınmış durumda”01:43 Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem baş...01:32 Beykoz’da iş yeri kurşunlandı: 1 yaralı00:58 “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı00:55 Yoldan çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı00:54 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşı...00:53 Erdek’te uyuşturucu operasyonu00:47 Ankara’da iki kurye grubu arasında kavga: 1’i ağır 4 yaralı00:44 Alkollü yakalanan sürücünün “Keşke açmasaydım şişeyi” pişmanlığı00:41 Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı00:39 Uşak’ta fabrikada zehirlenme paniği: 19 işçi hastaneye başvurdu00:37 Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı00:31 Ankara’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 5 araçlı zincirleme kaza: 8 ya...00:24 Ankara’da aşırı yağış nedeniyle kontrolden çıkan bariyere çarptı: 1 ölü, 5...
Yerel 19 Eylül 2014 - 14:33 Yorum: 0

Kırıkkale'de "Kahvaltımı yaptım, meyvem çantada" etkinliği

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Kahvaltımı yaptım meyvem çantada" etkinliği düzenlendi.Mustafa Necati İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe, Halk Sağlığı...

Kırıkkale'de 'Kahvaltımı yaptım, meyvem çantada' etkinliği

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Kahvaltımı yaptım meyvem çantada" etkinliği düzenlendi.

Mustafa Necati İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ender Feramiş Güngüneş ile sağlık çalışanları katıldı.

Dr. Güngüneş burada yaptığı açıklamada, beslenmenin anne karnında başlayarak sağlığın korunması ve hastalıkların iyileşmesinde önemli bir faktör olduğunu belirtti.

Beslenmenin her yaştaki birey için özellikle de çocuklar için daha çok önemli olduğunu dile getiren  Dr. Güngüneş, şunları söyledi:

"Özellikle hızlı büyüme ve gelişme süreci olan bebeklik, çocukluk ve adölesan dönemde kazanılan beslenme alışkanlıkları bireylerin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeleri açısından önem kazanmaktadır. Çocuklara yönelik sunulacak beslenme hizmetleri hem yeterli ve dengeli beslenmeyi teşvik etme, hem de küçük yaşlardan itibaren doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması açısından son derece önemlidir. Çocukların günde 3 ana, 2 ara öğün olarak beslenmesine dikkat ediniz, öğün atlatmayınız. Yeterli ve dengeli beslenme için dört temel besin grubundan her gün, her öğünde tüketilmelidir. Bu dört temel besin grubu ise süt ve ürünleri grubu, et yumurta, kuru baklagiller grubu, sebze ve meyve grubu, ekmek ve tahıllar grubu olarak belirlenmiştir."

Etkinlik kapsamında, Dr. Güngüneş ve beraberindekiler 3. ve 4. sınıf öğrencilerine kahvaltı sonrası süt ve elma dağıtımı yapılarak daha sonra da okul bahçesinde öğrencilerle birlikte çeşitli oyunlar oynadı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber