Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’nün ev sahipliğinde, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, yangınlarla mücadele, belediyelerin gelir...
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’nün ev sahipliğinde, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, yangınlarla mücadele, belediyelerin gelir dağılımı, üye belediyelerin menfaatlerine yönelik yapılacak çalışma planları ve orman yangınları masaya yatırıldı.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği encümen üyelerinden İzmir, Narlıdere belediye başkanı Erman Uzun, Dikili belediye başkanı Adil Kırgöz, Karaburun Belediye Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İzmir Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu’nun katılımları ile yapılan toplantı öncesinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Aras, belediyelerin ekonomik zorluklarına dikkat çekerek, özellikle turizm bölgelerindeki yaz nüfusu artışına göre gelir düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.
Başkan Ahmet Aras, yeni kurulan Denizcilik A.Ş.’nin feribot seferleriyle faaliyetlerine başladığını ifade ederek Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi önemli turizm merkezlerinden oluşacak yönetim kurullarıyla bu yeni yapının hayata geçeceğini belirtti. Artan maliyetlerle birlikte biriken borçların ödenmesi için yapılandırma beklendiğini ifade eden Aras, bazı belediyelerin personel maaşlarını ödeyememe riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Belediyelerin mülk satışlarına başvurduğunu ve ekonomik zorlukların ülke yönetiminin yanlış politikalarından kaynaklandığını belirtti.
Aras ayrıca, belediyelere ek gelir sağlayacak çözümler bulunması gerektiğini vurgularken, konaklama ve kent vergisinin yasalaşmasının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) belirli bir oranının belediyelere bırakılmasının ve belediyelerin ihalelerde KDV’den muaf tutulmasının gerekliliğine dikkat çekti.
‘Rodos ziyareti yerel yönetimler arası ilişkileri arttırmak adına önemli bir adım’
Rodos ziyareti hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Aras, genel yönetimler arasındaki Ege Adaları ile ilgili sorunların devam ettiğini, ancak yerel düzeyde geliştirilen dostane ilişkilerin bölgesel ve ülkesel barışa katkıda bulunabileceğini ifade etti. Küresel iklim krizinden en çok etkilenen bölgelerden biri olduklarını vurgulayan Aras, Rodos ziyaretinin orman yangınları, deniz temizliği ve turizm geliştirme amacı taşıdığını söyledi.
‘Koku altyapıların eski olmasından kaynaklanıyor’
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, bölgedeki koku sorunuyla ilgili olarak MUSKİ Genel Müdürü ile yapılan incelemelerde 30 yıllık altyapı hatlarının yenilenmesi için çalışmalar başlatıldığını belirtti. Özellikle Turban Kavşağı’ndaki kokunun, hattaki kot farkından kaynaklandığını ve bu konuda modern çözümler üretileceğini söyledi. Yeni atık su arıtma tesisleri ile ilgili çalışmaların da devam edeceğini sözlerine ekledi.
‘Bozburun Yarımadası’nda ki içme suyu çalışmaları 30 Ağustos’ta bitmiş olacak’
Bozburun Yarımadası’na su hattı döşeme çalışmalarının 30 Ağustos’ta tamamlanacağını açıklayan Başkan Aras, Bozburun ve Selimiye Yarımadası’nda atık arıtma tesisi yapımına başlandığını da duyurdu. Çalışmalarının hepsinin bir anda yapılmasının mümkün olmadığını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras sorunların çözümlerine yönelik tüm projelerin devam ettiğini ve üst teknoloji ile yapımlarına başlanacağını ifade etti.
Toplantıda, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümen Üyeleri, yerel yönetimlerin ortak sorunları ve çözüm önerileri üzerinde durarak işbirliği yapılacak projeleri belirledi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Tokat'ta otomobil ile minibüs çarpıştı: 5 yaralı
Almanya: Savaş uçağı konusunda çeşitli aktörlerle görüşüyoruz
03ABD, İran'a karşı saldırılara başladı: Liman kentleri vuruluyor
04Bingöl'de taziye dönüşü trafik kazası: 4 yaralı
05Anamur'da orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler değerlendirildi
06Uşak'ta 25 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
07Antalya'da asayiş uygulamalarında 765 aranan şahıs yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük