Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 14 Mart 2024 - 19:45 Yorum: 0

Kozanlılar top atışıyla oruçlarını açıyor

Adana’nın Kozan ilçesinde vatandaşlar tarihi kaleden atılan top ile oruçlarını açıyor.Kozan’da vatandaşlar oruçlarını geleneksel yöntemlerle açıyor. Kozanlılar tarihi Kozan Kalesinden atılan top ile açmaya devam ediyor. Geleneği sürdür...

Kozanlılar top atışıyla oruçlarını açıyor

Adana’nın Kozan ilçesinde vatandaşlar tarihi kaleden atılan top ile oruçlarını açıyor.
Kozan’da vatandaşlar oruçlarını geleneksel yöntemlerle açıyor. Kozanlılar tarihi Kozan Kalesinden atılan top ile açmaya devam ediyor. Geleneği sürdüren Kozanlılar her yıl Ramazan ayının maneviyatını tarihi camileri ile birlikte yaşıyor. Kozan Kalesi eteklerinden ateşlenen top sesi ilçenin her tarafından duyuluyor. Kaleye gelen çocuklar ise top atışını büyük bir heyecanla bekliyor.
Enver Sarı adlı vatandaş, "Bu senede ilçemizde geleneği yaşatarak kaleden top atışı yapılıyor. Bu gelenek yüzyıllar öncesine dayanıyor" dedi.
Kalede top atışını izlemeye gelen çocuklardan Ervanur Koca Kaplan, "Kaleye arkadaşlarım ile geliyorum. Burada topu izliyoruz. Ramazan’da çok mutlu oluyoruz. 11 ayın sultanı Ramazan ayın da çok mutluyuz” diye konuştu.
Ayşe Sarıova adlı çocuk ise, "Burada top atışını izlemek çok heyecanlı oluyor. Çok mutlu oluyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber