Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:46 Kayseri 2. Amatör Küme: Yavru Aslanspor: 2 - Kocasinagücü SK: 108:45 Simit fiyat tarifesinde Ticaret Bakanlığı’nın onayı zorunlu hale getirildi08:43 Kayseri 2. Amatör Küme: Kayser Ömürspor: 7 - Güneşli Gençlikspor: 108:41 “Bağ Küllemesi Hastalıkları” yüzde 90 verim kaybına yol açabilir08:39 Kayseri 2. Amatör Küme: Ambar Kızılırmakspor: 3 - Yeni Mahallespor: 108:37 Erzincan’da tulum peyniri üzerine toplantı düzenlendi08:36 Ticaret Bakanlığı: "Ticaret Bakanlığımız tarafından, başta Tarım ve Orman B...08:31 Erzincan’daki yatırımlar değerlendirildi08:27 Vali Eldivan, Doğal Taş Fabrikası’nda incelemelerde bulundu08:26 Bakan Yerlikaya: "6 ilde düzenlenen ‘Mahzen-35’ operasyonlarında 6 ayrı org...08:23 Kahramanmaraş’ta fabrika yangınının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı08:23 Bayburt’ta üreticilere fide dağıtıldı08:21 Anne ve kızı feci kazada hayatını kaybetti08:18 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ/...08:15 6 ilde düzenlenen "MAHZEN-35" operasyonlarında; Antalya’da Engin Tatar, Bal...07:52 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterilerinde gözaltı sayısı bin...07:30 Konyaspor’da Ali Çamdalı dönemi04:03 Sarıyer’de kontrolden çıkan otomobil yan yattı: 2 yaralı01:51 Kontrolden çıkan otomobil kaldırıma vurdu, ona metreler kala tır devrildi01:47 Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümünü kontrol altına alınmış durumda”
Ekonomi 17 Eylül 2021 - 10:04 Yorum: 0

Kuraklık Vanlı çiftçileri vurdu

Van'ın Gevaş ilçesinde yıllardır sebze ekerek ilçe ekonomisine katkı sunan Necmettin Yavuz, ülke genelinde etkili olan kuraklık nedeniyle zarara uğradıklarını...

Kuraklık Vanlı çiftçileri vurdu

Van'ın Gevaş ilçesinde yıllardır sebze ekerek ilçe ekonomisine katkı sunan Necmettin Yavuz, ülke genelinde etkili olan kuraklık nedeniyle zarara uğradıklarını söyledi.

Gevaş'ta 11 yıldır boş tarım alanlarını değerlendirerek Van'ın sebze ihtiyacını karşılayan Gürbüz Tarım, 80 kişiye de istihdam sağladı. Daha önce sebze ihtiyacını başka bölgelerden temin eden Gevaş, yurt içi ve yurt dışına sebze ihraç ederek ilçe ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. İlçede ilk olarak 10 dönümlük arazide domates ekerek üretime başladıklarını belirten üretici Necmettin Yavuz, gelinen noktada Gevaş ve Van'ın sebze ihtiyacını karşılamakla birlikte il dışına da sebze ihraç ettiklerini söyledi. Yaklaşık bin 200 dönümlük arazide sebze üretimini gerçekleştirdiklerini dile getiren Yavuz, ancak bu sene kuraklık nedeniyle zarara uğradıklarını belirterek, "Bu sene büyük zorluk çekiyoruz. Çoğu çiftçi arkadaşım şu an ürünlerini bitirdiler ve sezonu erken kapattılar. Her sene üretimimiz ekim sonu veya kasım ayına kadar devam ediyordu. Bu sene ise bazı arkadaşlarımız bıraktılar. Hem hastalık hem kuraklıktan dolayı domates korumaya başladı, biber korumaya başladı" dedi.

Kuraklıktan dolayı tamamıyla zarar ettiklerini vurgulayan Yavuz, "Bu sene bütün üretici arkadaşlarımla birlikte tamamen zarardayız. Elimizdeki para da gitti, ürün de kalmadı. Geçen sene bu vakitlerde bir dalda 11 göbeğe kadar çıkarken şimdi ise bir tane bile yok. Kuraklıktan dolayı, hastalıkla da baş edemedik. Yaklaşık 350 dönüm pancar ektim ama bir tane bile çıkmadı. Su var ama yağmur berekettir. Sadece damlama ile olmuyor. Ben sadece bir sırayı suluyorum, bütün araziyi, etraftaki araziyi sulayamam ki. Onlar kuruduğu zaman ottan gelen böcek, ottan gelen hastalık sebzeye de bulaşıyor. Bu nedenle yetkililerden çiftçiye sahip çıkmalarını istiyoruz. Toprak demek, su demek, vatan demektir. Öncelikle bunlara sahip çıkmamız lazım. Bu nedenle yetkililerden destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gevaş'ı doğunun Çukurova'sı haline getirdiklerinin altını çizen Yavuz, "Eskiden sadece biz vardık. Şimdi ise 12 kişi burada üretim yapıyor. Van'daki, Gevaş'taki bu üreticiler olmazsa, biz yaz ayında bile burada domatesin kilosunu 5-6 TL'ye alırdık. Bunun yanında istihdam sağlıyoruz. Yaz boyunca öğrenciler gelip burada çalışıyorlar. Burada istihdam sağladığımız için mutluyuz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber