Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 11 Mayıs 2024 - 10:27 Yorum: 0

Kuzey Kore: “240 mm’lik çoklu roketatar sistemlerinin en gelişmiş versiyonu denendi”

Kuzey Kore, ülke lideri Kim Jong-Un’un yönettiği 240 mm’lik çoklu roketatar sistemlerinin en gelişmiş versiyonunun test edildiği bir atış tatbikatı gerçekleştirildiğini duyurdu.Balistik füze ve nükleer silah programını hız kesmeden sür...

Kuzey Kore: “240 mm’lik çoklu roketatar sistemlerinin en gelişmiş versiyonu denendi”

Kuzey Kore, ülke lideri Kim Jong-Un’un yönettiği 240 mm’lik çoklu roketatar sistemlerinin en gelişmiş versiyonunun test edildiği bir atış tatbikatı gerçekleştirildiğini duyurdu.
Balistik füze ve nükleer silah programını hız kesmeden sürdüren Kuzey Kore, 240 mm’lik çoklu roketatar sistemlerinin en gelişmiş versiyonunu test etti. Kim Jong-Un yönetimindeki atış tatbikatında önceden belirlenen 8 hedefin başarılı bir şekilde vurulduğu aktarılırken, mermilerin “yıkıcı gücünün” kanıtlandığı kaydedildi. Yüksek hareket kabiliyetine ve ateş yoğunluğuna sahip güncellenmiş çoklu roketatarların 2026’ya kadar Kore Halk Ordusu birliklerinde yedek ekipman olarak kullanılacağı ifade edilirken, bunun ülkenin askeri kabiliyetlerini önemli ölçüde artıracağı vurgulandı.
Zamanlaması dikkat çekti
Kuzey Kore’nin atış tatbikatının Güney Kore’nin Sarı Deniz’deki sınır adaları ve çevresinde gerçekleştirdiği 3 günlük savunma tatbikatının sona erdiği gün yapılması, Seul’e misilleme olarak yorumlandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber