MENÜ

Kuzey Kore’den İsrail’e sert eleştiri: "Amaçları meşru müdafaa değil, işgal"

Kuzey Kore resmi medyasında yayınlanan bir makalede İsrail’in Filistin’deki işgal ve katliamları sert bir şekilde eleştirilerek, "Tüm gerçekler, işgalci İsrail’in askeri eylemlerinin amacının meşru müdafaa değil, topraklarını ve kontrolünü...

Yayınlanma: 05 Şubat 2025 09:09 Güncelleme: 29 Ağustos 2025 08:29
Kuzey Kore’den İsrail’e sert eleştiri: "Amaçları meşru müdafaa değil, işgal"

Kuzey Kore resmi medyasında yayınlanan bir makalede İsrail’in Filistin’deki işgal ve katliamları sert bir şekilde eleştirilerek, "Tüm gerçekler, işgalci İsrail’in askeri eylemlerinin amacının meşru müdafaa değil, topraklarını ve kontrolünü genişletmek olduğunu açıkça göstermektedir" denildi. İsrail’in gelecekte Gazze’de Yahudi yerleşim birimleri kurmayı hedeflediği belirtilen makalede, "İsrail, Gazze Şeridi’nden sonra Batı Şeria’yı da ele geçirerek tüm Filistin’i kontrol etmek istiyor" ifadeleri kullanıldı.
ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Beyaz Saray’da gerçekleştirdikleri görüşmenin yankıları sürerken, Kuzey Kore’nin resmi gazetesi Rodong Sinmun’da, İsrail’in Filistin politikasını sert şekilde eleştiren bir makale yayınlandı. İsrail’in 20 Ocak’ta yürürlüğe giren Gazze ateşkesinin ardından bu kez Batı Şeria’ya yönelik saldırılarını artırdığı belirtilen makalede, "İsrail, askeri saldırılarının amacının ’teröristleri etkisiz hale getirmek’ ve ’bölgenin güvenliğini sağlamak’ olduğunu iddia ediyor. Ancak, bu söylem Filistinlilere hakaret ve gerçekliğin çarpıtılmasıdır" ifadeleri kullanıldı.

İnsani krize dikkat çekildi
Batı Şeria’nın İsrail’in iddia ettiği gibi bir "terör üssü" olmadığı ve bu bölgedeki istikrarsızlığın temel sebebinin İsrail’in saldırganlığı olduğu kaydedilen makalede, "İsrail’in süregelen askeri saldırganlığı nedeniyle Filistinlilerin çoğu Gazze Şeridi ve Batı Şeria arasında bölünmüş olarak yaşamaktadır" ifadelerine yer verildi. İsrail güçlerinin Ekim 2023’ten bu yana işgaller ve barbarca katliamlar yoluyla Gazze Şeridi’ni "toplu mezarlığa" ve "harabeye" dönüştürdüğü hatırlatılan makalede, "Birçok Filistinli savaştan ve katliamdan kaçmak için çok sevdikleri Gazze Şeridi’ni terk ederken, kalanlar ciddi bir insani krizle mücadele ediyor" denildi.

"İsrail’in niyetini tahmin etmek zor değil"
İsrail’in Gazze Şeridi üzerindeki denetimini bırakmaya yanaşmadığı ve gelecekte Yahudi yerleşim birimleri kurmayı hedeflediği belirtilen makalede, "Bu durumda, Batı Şeria şu anda Filistinliler için tek güvenli yer. İsrail’in askeri işgalini buraya kadar genişletme niyetini tahmin etmek zor değil. İsrail, Gazze Şeridi’nden sonra Batı Şeria’yı da ele geçirerek tüm Filistin’i kontrol etmek istiyor" yorumuna yer verildi.

"İsrail, saldırılarını safsatalarla meşrulaştırmaya çalışıyor"
Filistin’i sömürgeleştirmenin bir İsrail politikası olduğu ve Netanyahu hükümeti ile birlikte bu hedefin belirgin hale geldiği aktarılan makalede, "Filistin topraklarına yönelik pervasız askeri işgalinin ve masum sivillere yönelik barbarca katliamlarının meşru müdafaa olduğunda ısrar eden İsrail, Batı Şeria’ya yönelik son saldırıları da ’terörizmi önleme’ ve ’bölgesel güvenlik’ safsatalarıyla meşrulaştırmaya çalışıyor" denildi.
İsrail’in asıl amacının Filistin’i ele geçirmek olduğu vurgulanan makalede, "Tüm gerçekler, işgalci İsrail’in askeri eylemlerinin amacının meşru müdafaa değil, topraklarını ve kontrolünü genişletmek olduğunu açıkça göstermektedir" ifadeleri kullanıldı.

Zamanlaması dikkat çekti
Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi’nin resmi yayın organı olan ve Pyongyang yönetiminin görüşlerini yansıttığı bilinen Rodong Sinmun gazetesinde yer alan makalenin, Trump-Netanyahu görüşmesi sonrasında yayınlanması dikkat çekti. Trump, görüşme sonrasında yaptığı tepki çeken açıklamalarda, "Gazzelilerin başka ülkelere yerleştirilebileceğini" ve "ABD’nin Gazze Şeridi’ni devralacağını" söylemişti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30