Malatya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, yağış ihtimali nedeniyle Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Olumsuz hava koşulları ihtimaline karşı resmi geçit töreni iptal edilirken Türk bayraklarıyla salonu dolduran vat
Malatya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, yağış ihtimali nedeniyle Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Olumsuz hava koşulları ihtimaline karşı resmi geçit töreni iptal edilirken Türk bayraklarıyla salonu dolduran vatandaşlar ve öğrenciler, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşadı.
Malatya’da Cumhuriyet’in ilanının 103. yıl dönümü, yoğun katılımla gerçekleştirilen törenle kutlandı. Meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda yağış ihtimaline karşı açık alanda yapılması planlanan kutlama programı Kongre ve Kültür Merkezi’ne alındı. Kutlamalar sırasında kentte yağış görülmezken, geleneksel resmi geçit töreni gerçekleştirilemedi.
Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Cumhuriyet coşkusu salona taştı. Ellerinde Türk bayraklarıyla törene katılan öğrenciler ve vatandaşlar, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutladı.
Protokol Ve Vatandaşlardan Yoğun Katılım
Cumhuriyet Bayramı kutlama programına Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Gültekin Yaralı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Salonu dolduran katılımcılar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu.
Vali Yavuz: “Milletimiz Bütün Varlığıyla İstiklal Mücadelesine Sarıldı”
Törende konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, Cumhuriyet’in kuruluşuna giden süreçte verilen Millî Mücadele’nin önemine dikkat çekti.
Türk milletinin bağımsızlık uğruna büyük fedakârlıklar gösterdiğini belirten Vali Yavuz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, bütün varlığını ortaya koyarak istiklal mücadelesine sarıldı. Çünkü bu millet çok iyi biliyordu ki üzerinde özgürce yaşanacak bir vatan yoksa ne huzurun ne refahın ne de geleceğin bir anlamı vardı.” dedi.
“Cumhuriyet, Millî Mücadele’nin Zaferiyle Taçlandırıldı”
Millî Mücadele yıllarında verilen bağımsızlık mücadelesine vurgu yapan Vali Yavuz, Cumhuriyet’in ilanının millî egemenlik açısından tarihî bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.
Yavuz, “Sakarya’da, Dumlupınar’da, Anadolu’nun dört bir yanında verilen mücadele, milletimizin hür yaşama iradesinin bütün dünyaya ilanı oldu. Ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla, Millî Mücadele’de kazanılan büyük zafer, millî egemenlik temelinde kurulan yeni devletimizle taçlandırıldı.” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin Gösterileri Büyük Beğeni Topladı
Konuşmaların ardından kutlama programı, öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerle devam etti.
Cumhuriyet’in 103. yıl dönümüne özel hazırlanan gösteriler, salondaki katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Öğrencilerin performansları alkışlarla karşılanırken, ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar da coşkuya ortak oldu.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gönderilen bilgilendirme mesajında, Mersin'de yarın yer yer kuvvetli ve şiddetli sağanak yağış beklendiği bildirildi. Yağışla birlikte oluşabilecek olumsuzluklara dikkat çekilen mesajda, sel ve su b
Gümrük Lojmanları Camii’nde gerçekleştirilen programa, İl Müftüsü Arif Yeşildağ, İlçe Müftüsü Ferit Bilgin, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Şanlı, Emekli Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdullah Kaplan, din görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Prog
Bursa’nın tescilli ve vazgeçilmez lezzetlerinden kestane, havaların soğumasıyla birlikte tezgâhlardaki yerini almaya başladı. Bu yıl üretimde yaşanan bolluk, kestane tezgâhlarına da yansıdı. Bursa’nın önemli tarımsal ürünlerinden biri olan kestane, yeni
Seçimlerdeki son durum; ihtimaller ve Filistin'in geleceği hususunda yeni tartışmalara kapı aralıyor. Binyamin Netanyahu liderliğindeki sağ ve ultra-Ortodoks iktidar bloku yaklaşık 54 sandalye ile yarışı önde götürüyor. Eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisen
İçişleri Bakanlığı, kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında 69 ilde operasyonlar düzenlendiğini açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerince yürütülen çalışmalar s
Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar, İHA saldırılarının yoğunlaşmasıyla siviller ve temel altyapı üzerindeki baskıyı artırıyor. Güney Darfur eyaletinin merkezi Nyala'da 26 Ekim akşamı bir pazar yerine düzenlenen saldırını
Bursa İl Müftülüğü tarafından hayata geçirilecek düzenleme kapsamında, 5 ilçede sabah ezanı imsak vaktinde okunacak, namaz ise ezandan 30 dakika sonra kılınacak. 1 Kasım ile 9 Mart 2027 tarihleri arasında uygulanacak düzenleme, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfe
Dernek Başkanı İzzet Bıçak ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan HÜDA PAR heyeti, derneğin faaliyetleri ve topluma yönelik çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kültürel etkinlikler, hemşehri buluşmaları, kan bağışı kampanyaları ve sosyal sorumluluk
Etiyopya'nın güneyindeki topluluklar arası şiddet binlerce insanı yerinden etti
İngiltere, Ukrayna'ya 10 milyar sterlinlik ek destek açıkladı
03İzmir'de 111 düzensiz göçmen yakalandı
04Bitlis'te 2 kilo 914 gram metamfetamin ele geçirildi
05İstanbul'da hatalı park yapan sürücülere 85 bin 974 lira ceza
06Kocaeli'de hapis cezasıyla aranan şüpheli yakalandı
07Ülke genelinde sağanak yağış ve fırtına uyarısı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor