Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 27 Şubat 2022 - 12:39 Yorum: 0

Mamak Kadın Kooperatifi hizmete açıldı

Mamak Belediyesi, Mamak Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi'ni hizmete açtı.

Mamak Kadın Kooperatifi hizmete açıldı

Mamak Belediyesi, Mamak Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi'ni hizmete açtı.

Hem kadın istihdamına katkı sağlamak hem de ilçe genelinde tarımsal faaliyetlere canlılık kazandırmak için hayata geçen MAKKOP'un açılışına Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bölgede yüzyıllara sari kadim tatları unutturmadan doğal yöntemlerle üretimi desteklemeye devam ettiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Köse, "Mamak Kadın Kooperatifi'yle birlikte kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra her yaştan Mamaklı'nın ekolojik köylerimiz ve bahçelerimizle beraber doğayla iç içe yaşayacakları alanlar oluşturuyoruz" dedi.

"Mamak tarım ve üretimle anılıyor"

Mamak'ın artık tarım ve üretimle anılmaya başlandığının altını çizen Başkan Köse, "Mamak Kadın Kooperatifi'yle birlikte kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra her yaştan Mamaklı'nın doğayla iç içe yaşayacakları alanlar oluşturuyoruz" dedi.

Mamak'ın gastronomi alanında da geniş bir yelpazeye sahip olduğunu aktaran Başkan Köse, "Ekşi maya ekmeği ve Ravak yoğurdunun tescillenmesinden mutluluk duyuyoruz. Yeni coğrafi işaretli ürünlerin kazandırılmasına yönelik de

çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ürünlerin tanıtılması ve değerlerinin korunması adına coğrafi işaret tescili alınması bizler için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber