MENÜ

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu kadın ve gençlik dernekleri temsilcilerini dinledi

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, son toplantısında kadın ve gençlik dernekleri temsilcilerini dinledi."Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında kurulan TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, toplumun farklı kesimlerini t

Yayınlanma: 15 Ekim 2025 17:24 Güncelleme: 16 Ekim 2025 09:29
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu kadın ve gençlik dernekleri temsilcilerini dinledi
TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, son toplantısında kadın ve gençlik dernekleri temsilcilerini dinledi.
"Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında kurulan TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, toplumun farklı kesimlerini temsil eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini dinlemeye devam ediyor. Komisyonda Türkiye Gençlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği, Anadolu Gençlik Derneği, Genç Barış İnşacıları Derneği ve Gençlik Örgütü Forumu temsilcileri dinlendi. Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, bu yıl içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 2 bin gençle yüz yüze görüşerek anket çalışması yaptıklarını belirtti. Turhan, "’Kürt meselesini nasıl algıladıklarını sorduk? Gençlerin yarısı yani yüzde 59,8’i, ’Türkiye’de önemli bir Kürt meselesi vardır’ diyor. Bu sorunun inkarla değil gerçekle yüzleşmeyle çözülebileceğini gösteriyor. Bir diğer soru ise, ’Temel sorunlar nedir?’ Katılımcılara göre meselenin yalnızca bir güvenlik meselesi olmadığını, adalet, özgürlük ve eşitlik zemininde çözülmesi gerektiğini söylüyorlar. Bu taleplerin karşılığının ancak hak merkezli bir çözümle mümkün olduğunu ifade ediyorlar. Yine, ’Çözüm sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna ise katılımcıların değerlendirmelerinde halkın çözüm için umudu fazla ama doğru sonuçlanacağına dair tereddütlerin olduğunu ortaya koyuyor. Toplumun beklediği şey, inanın ki yeni bir çözüm değil, samimi, ilkeli, inanç temelli bir helalleşme sürecinin olmasıdır. Bu ankette gençlerin yüzde 28’i süreçten mutlu olduğunu, yüzde 11’i kararsız, yüzde 26’sı inanmadığını, yüzde 8,4’ü inandığını, yüzde 25,4’ü ise faydalı olduğunu ifade ediyor" şeklinde konuştu.
Genç Barış İnşacıları Derneği temsilcisi Rona Şenol, gençlerin ’Terörsüz Türkiye’ süreci ile ilgili somut beklentilerinin olduğunu kaydederek, "Şimdiye kadar MHP Lideri Devlet Bahçeli, cesur çıkışlarıyla bu sürecin itici gücü ve arkasındaki en güçlü siyasi irade oldu. Öcalan ile İmralı’da yapılan görüşmeler, İmralı Heyeti’nin Cumhurbaşkanı ile görüşmesi bu irade ile paralel gelişmeler. Fakat geldiğimiz aşamada toplumun beklentisi; iktidar yeşil ışık yakmanın ötesine geçerek somut adımlar atmalı. Bu adımlar atılmadıkça toplumun desteği kırılgan hale geliyor" diye konuştu.
Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Karagüzel, Anadolu coğrafyasının binlerce yıllık bir medeniyete ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, "Tarihsel süreç içerisinde bu topraklarda farklı paradigmalar oluşuyor. Bu paradigmalar yanında maalesef tek tipleşmeyi gerektiriyor. Oysa biz Türkiye’nin geleceğini inşa ederken bize gerekenin sadece tek tipleştirmek değil, ortak paydalarda buluşmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu ortak paydanın da bizi bir arada tutan milli ve manevi değerler olduğunu düşünüyoruz. Ve inanıyoruz ki bu değerlerin en kapsayıcı zemini ve en birleştirici zemini İslam ahlakıdır. Bu payda üzerine kurulan bir kardeşlik iklimi farklılıklarımızı tehdit olarak değil, zenginlik haline getiriyor" ifadelerini kullandı.
Gençlik Örgütü Forumu Genel Koordinatörü Hasan Oğuzhan Aytaç, gençlerin ’Terörsüz Türkiye’ süreci ve komisyon çalışmalarına inanmadığını savunarak, gençler ile siyaset kurumu arasındaki güven ilişkisinin bittiğini iddia etti. Aytaç, "Komisyona önereceklerimiz, gençlerin süreçten etkilenen değil, süreci bizzat kurgulayan ve özne olduğu bir yaklaşıma dayanacaktır" şeklinde konuştu.
Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı Tahsin Başarı, derneğin her türlü bölücülük, kardeş kavgası ve kimliksizliğe karşı mücadele ettiğini söyleyerek şöyle devam etti:
"Terörsüz Türkiye hedefi yalnızca güvenlik politikaları oluşturmak değil, toplumun her katmanında yeniden inşa edilmesi gereken bir bilinç meseledir. Bizler inanıyoruz ki terörle mücadele sadece silahla değil bilinçle, güçle değil ahlakla, güvenlik tedbirleriyle değil toplumsal dayanışmayla kazanılır. İşte tam da tarif ettiğimiz dayanışmayı ortaya koymak için yöntemleri konuşmak, engelleri aşmak ve neticede milletimizin sırtına küfe olan bu problemi kökten çözmemiz gerekiyor. Dünyanın göz bebeği bir coğrafyada konuşuyoruz. Bu coğrafyayı değerli kılan en büyük etmen taşına, toprağına ekilen kardeşlik tohumlarıdır. Gücümüzü dayandırdığımız bu zenginlik ve birliktelik çeşitli şer odaklarının hedefi olmuş ve bu topraklara nifak tohumları ekilmeye çalışılmıştır."
ETİKETLER: Milli, Dayanışma,, Kardeşlik, Demokrasi, Komisyonu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30