Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 05 Ağustos 2022 - 12:24 Yorum: 0

Ocak-Haziran döneminde 19 milyondan fazla ziyaretçi ağırlandı

2022 yılının Ocak ve Haziran ayları arasında Türkiye'de ziyaret eden 19 milyon 530 bin 618 ziyaretçi varken, bunun 5 milyon 564 bin 818'i sadece haziran ayında...

Ocak-Haziran döneminde 19 milyondan fazla ziyaretçi ağırlandı

2022 yılının Ocak ve Haziran ayları arasında Türkiye'de ziyaret eden 19 milyon 530 bin 618 ziyaretçi varken, bunun 5 milyon 564 bin 818'i sadece haziran ayında gerçekleşti.

Medya takip kurumu Ajans Press'in, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2022 yılının Ocak ve Haziran ayları arasında Türkiye'yi ziyaret eden 19 milyon 530 bin 618 kişi olduğu kaydedildi. Bu ziyaretçilerin 5 milyon 564 bin 818'i sadece haziran ayında gelirken, 2022 yılında Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının 2021 yılının aynı dönemine oranla yüzde 158,41 arttığı saptandı. Son 2 yıllık pandemi sürecinden turizm de büyük oranda etkilenirken, bu yıl toparlanmaya başladığı görüldü. Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçilerin en çok geldiği ilk 5 il ise şu şekilde oldu; İstanbul, Antalya, Edirne, Muğla, Artvin. Buna karşın Türkiye'ye en fazla ziyaretçi yollayan ülkeler ise; Almanya, Rusya, İngiltere, Bulgaristan ve İran oldu.

Ajans Press, turizm ile alakalı medyaya yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press'in yazılı ve online basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl turizm ile alakalı basına 118 bin 907 haber yansıdığı tespit edildi. Haber içerikleri incelendiğinde ise yurt içi turizmin daha ön planda olduğu gözlenirken, turizm gelirlerindeki artışın medyada geniş yansıma bulduğu görüldü. Özelikle belirli tatil beldelerindeki yüksek ücretler ise sosyal medya ve online mecralarda daha fazla yer buldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber