MENÜ

"Ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi" için 4 milyar liralık bütçe ayrıldı

Akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimi destekleyen okul ortamlarının oluşturulması, okullar arası başarı farklarının azaltılması, eğitimde...

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:32 Güncelleme: 07 Eylül 2025 20:06
"Ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi" için 4 milyar liralık bütçe ayrıldı

Akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimi destekleyen okul ortamlarının oluşturulması, okullar arası başarı farklarının azaltılması, eğitimde imkan ve fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi amacıyla 4 milyar liralık bütçeyle "Ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi" hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca liselerde akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimi destekleyen okul ortamlarının oluşturulmasını sağlamak, okullar arası başarı farklarını azaltmak, eğitimde imkan ve fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla "Ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi" hazırlandı. Bu yıl hayata geçirilecek proje için 4 milyar liralık bütçe ayrıldı.

Proje, Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlanan 2023 Yılı Yatırım Programı'nın Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı'nda da yer aldı.

Proje ile Ortaöğretim, Din Öğretimi, Mesleki ve Teknik Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüklerine bağlı okul ve kurumların ortaöğretim kademelerindeki dezavantajlı alanların desteklenerek eğitimin her kademesinde niteliğin artırılması amaçlanıyor.

Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri içinde oluşturulan veri takip modülüne okulların giriş yapmasıyla belirlenen ihtiyaçlar, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlarca kontrol edildikten sonra onaylandı.

Onarım ve donatım ihtiyacı olan her okul yararlanacak

Proje; "fiziksel şartları iyileştirme, "yönetici, öğretmen ve veli eğitimleri, akademik başarı desteği, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler" olmak üzere dört ana başlık üzerinden yürüyecek.

Fiziksel şartların iyileştirilmesi çerçevesinden onarım ve donatım ihtiyacı olan her okul yararlanacak. Bu çerçevede okulların tüm ortamlarının temizlik ve hijyen kurallarına uygun ve aynı zamanda tasarrufla, çevre bilinciyle yeniden dizayn edilmesi, öğretmenler odası standartlarının dizayn edilmesi, öğrenci pansiyonlarındaki yaşam alanlarının iyileştirilmesi, okulların genel fiziki çehresinin güzelleştirilmesi, fizik, kimya, biyoloji ve bilişim teknolojileri laboratuvarlarının güçlendirilmesi yer alıyor.

Yönetici, öğretmen ve velilere eğitimler verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu alanda yapılan çalışmalar neticesinde sahadan elde edilen veriler, literatür araştırmalarıyla zenginleştirilerek "yönetici, öğretmen ve veliler" için eğitim konu başlıkları belirlendi.

Yönetici ve öğretmen eğitimleri, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü ve il milli eğitim müdürlükleri ile iş birliği halinde yürütülecek. Mesleki gelişim toplulukları, yönetici öğretmen hareketliliği ve okul temelli mesleki gelişim programları çerçevesinde gerekli çalışmalar yapılacak.

Proje, Aile Okulu Projesi ile ilişkili şekilde ilerleyecek

Akademik başarı desteği ve temel becerileri geliştirmeye önem verilecek proje çerçevesinde, öğrencilerin hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları becerileri kazandırmaya ve akademik başarılarını artırmaya yönelik destek mekanizmaları oluşturulacak. Akademik başarıyı artırmak için öğrencilere materyal ve kitap desteği verilecek. Bunun yanında temel beceri eğitiminde desteğe ihtiyacı olan öğrenciler de uygun materyal, kitap ve kurslarla desteklenecek.

Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler desteklenecek

Ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi faaliyetleriyle öğrenim süreçleri içinde öğrencilerin, sosyal duygusal becerilerinin yanında üst düzey düşünme becerilerinin geliştirilmesine hizmet edecek merkezi ve mahalli faaliyetler de gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca okullar arası başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla geçen yıl tamamlanan "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" için 4 milyar liralık bütçe ayrılmıştı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
Geleceğin hekimleri ‘Beyaz önlük’ giydi

Geleceğin hekimleri ‘Beyaz önlük’ giydi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerine başlayan 1. sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Törende akademik unvanları yükselen öğretim üyeleri yeni cübbelerini giyerken, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlene

Karapınar’a yapılacak anaokulunun protokolü imzalandı

Karapınar’a yapılacak anaokulunun protokolü imzalandı

Konya’nın Karapınar ilçesinde yaptırılacak Müyesser ve Mustafa Alp Anaokulu için yapım protokolü imzalandı.Hayırsever Mustafa Alp tarafından ilçeye kazandırılması planlanan 4 derslikli anaokulu için imza töreni Konya Valiliği’nde gerçekleştirildi. Törene

Kayseri Üniversitesi 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı

Kayseri Üniversitesi 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından niteliğin yükseltilmesi, kalite güvencesi alanında sürdürülebilirliğin sağlanması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla yükseköğretim kurumlarında yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP)

Özel öğrenciler için hatıra ormanı

Özel öğrenciler için hatıra ormanı

Dursunbey’de Down sendromlu ve özel eğitim rehabilitasyon merkezi öğrencilerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.Dursunbey Meslek Yüksekokulu, Yeni Dünya Eğitim ve Araştırma Derneği ile Yeni Güler Yüzler Özel E

Kocaeli Üniversitesi ve Tüpraş iş birliğiyle Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor

Kocaeli Üniversitesi ve Tüpraş iş birliğiyle Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor

Tüpraş ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle rafinericilik alanında nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor. Program kapsamında meslek yüksekokulu öğrencileri hem teorik eğitim hem de rafin

KBÜ’de "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programı düzenlendi

KBÜ’de "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programı düzenlendi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programında Ramazan ayının manevi atmosferi milli değerlerle buluştu.Üniversitede "Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirilen program, 12 Mart İstiklal Marşı’n

KBÜ’de uluslararası öğrenci iftarı düzenlendi

KBÜ’de uluslararası öğrenci iftarı düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen "Uluslararası Öğrenci İftarı" programı farklı ülkelerden öğrencileri aynı sofrada buluşturdu."Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen programda birlik, paylaşma ve dayanışma vurgusu öne çıktı.İnsan Ha

Tavşanlı’da Sanayici ve Eğitimciler "Hamilik" iftarında buluştu

Tavşanlı’da Sanayici ve Eğitimciler "Hamilik" iftarında buluştu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde sanayiciler, protokol üyeleri ve eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Hamilik’ iftarında bir araya geldi.Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’n

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:39
İkindi 16:05
Akşam 18:46
Yatsı 20:02

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17