Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 23 Şubat 2022 - 14:18 Yorum: 0

Polonya’da Covid-19 kısıtlamaları gevşetiliyor

Polonya'da 1 Mart'tan itibaren Covid-19 kısıtlamalarının gevşetileceği açıklandı.

Polonya’da Covid-19 kısıtlamaları gevşetiliyor

Polonya'da 1 Mart'tan itibaren Covid-19 kısıtlamalarının gevşetileceği açıklandı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Sağlık Bakanı Adam Niedzielski ile düzenlediği basın toplantısında ülkede 1 Mart itibarıyla Covid-19 kısıtlamalarında gevşemeye gidileceğini bildirdi. Omicron mutasyonunun yol açtığı can kayıplarının tahmin edilenin çok daha altında olduğunu kaydeden Morawiecki, gerçekleştirdikleri çok sayıda tıbbi konsültasyonun ardından Covid-19 ile mücadele kapsamında getirdikleri kısıtlamalarda geniş kapsamlı değişikliklere gitme karar aldıklarını duyurdu. Buna göre çeşitli kurum ve işyerlerine getirdikleri kapasite sınırlamalarının 1 Mart'tan itibaren kaldırılacağını ifade eden Morawiecki, kapalı mekanlardaki maske takma zorunluluğunun, Covid-19 tespit edilen kişi ile temaslıların izolasyonunun ve yurt dışından gelenlere uygulanan zorunlu karantinanın da devam edeceğini belirtti.

Kamu çalışanları iş yerlerine dönüyor

Yeni alınan kararla birlikte karantina ve izolasyon süreleri 7 güne indirilirken, kafe, restoran gibi yeme-içme mekanları içeride ve dışarıda sınırsız sayıda müşteri kabul edebilecek. Spor salonları, oteller, sinema, tiyatro, galeri gibi kültür-sanat kurumlarına getirilen ziyaretçi kısıtlamaları da kaldırılırken, 15 Aralık 2021 tarihinden bu yana kapalı olan gece kulüpleri ve diskotekler yeniden açılacak. Bir süredir evden çalışan kamu sektörü çalışanları ise yeniden iş yerlerine dönecek.

Son 24 saatte 360 can kaybı

Sağlık Bakanı Adam Niedzielski, kısıtlamalarda gevşeme kararını toplumda Covid-19'a karşı oluşan antikor seviyesinin yüzde 90 düzeyine ulaşması nedeniyle aldıklarını söyledi. Öte yandan Polonya Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 20 bin 456 yeni Covid-19 vakası tespit ettiklerini, 360 kişinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi. Son rakamlarla birlikte salgının başından beri Polonya'da tespit edilen vaka sayısı 5 milyon 602 bin 680'e, can kaybı ise 110 bin 517'ye yükseldi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber