Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kaynarca Mahallesi'nde yapımı planlanan Mescid-i Aksa Camii'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende ilk konuşmayı yapan İl Müftüsü Ramazan Dolu, camilerin sadece ibadet edilen mekân
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kaynarca Mahallesi'nde yapımı planlanan Mescid-i Aksa Camii'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende ilk konuşmayı yapan İl Müftüsü Ramazan Dolu, camilerin sadece ibadet edilen mekânlar değil aynı zamanda eğitim ve sosyal hayatın merkezleri olduğunu belirtti.
Yapılacak caminin mahallenin kalbinin atacağı önemli bir merkez olacağını ifade eden Müftü Dolu, "İbadet merkezi, eğitim merkezi ve insanlarımızın buluşacağı bu güzel mekânın hayırla başlaması için bir aradayız. Cenab-ı Hak bu eserin hayırla tamamlandığını görmeyi de bizlere nasip etsin." dedi.

Caminin yapımını üstlenen hayırsever iş adamına teşekkür eden Dolu, belediye tarafından tahsis edilen semt konağında Kur'an kursu ile 4-6 yaş grubu Kur'an kursunun eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, yapılacak caminin de mahalle sakinlerinin buluşacağı önemli bir merkez olacağını ifade etti.
Törene katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, hem caminin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu hem de temel hazırlığında tespit ettiği eksiklikler nedeniyle beton dökümünün durdurulmasını istedi.

Malatya için atılan her temel ve gerçekleştirilen her yatırımın şehrin yeniden inşasının göstergesi olduğunu ifade eden Er, Cumhurbaşkanı liderliğinde deprem sonrası Malatya'nın yeniden ayağa kaldırıldığını belirtti. Şehir genelinde 124 bin bağımsız bölümün inşa edildiğini hatırlatan Er, bu yapıların sosyal donatı alanlarıyla birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
"Camilerimiz bizim toplanma, buluşma, eğitim, kaynaşma ve dayanışma merkezlerimizdir"
Camilerin mahalle yaşamındaki yerine dikkat çeken Er, ibadethanelerin yalnızca namaz kılınan mekânlar olmadığını vurgulayarak, "Camilerimiz bizim toplanma, buluşma, eğitim, kaynaşma ve dayanışma merkezlerimizdir. Mahallelerimiz için büyük önem taşıyor. Bu nedenle cami temelleri ve açılışlarını mümkün olduğunca kaçırmamaya çalışıyorum." dedi.
Yeni yapılan camilerin yanında veya altında taziye evi ile 4-6 yaş Kur'an kurslarının da yer almasına önem verdiklerini belirten Er, bölgede ihtiyaç bulunması halinde bu tür alanların projelere dâhil edildiğini kaydetti.
"Yapılacak caminin isminin Mescid-i Aksa Camii olması ayrı bir anlam taşıyor"
Yapılacak caminin isminin Mescid-i Aksa Camii olmasının ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Er, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için ilk kıble olduğunu hatırlattı. Filistin'de yaşananlara değinen Er, Mescid-i Aksa'nın işgal altında bulunduğunu belirterek, Filistinlilerin büyük fedakârlıklarla kutsal mekâna sahip çıkmaya çalıştığını söyledi.
"Sadece kınamak yetmiyor"
Müslümanların Filistin halkının yanında olduğunu ifade etmekle yetinmemesi gerektiğini vurgulayan Er, bölgede süregelen saldırıların ve katliamların devam ettiğini belirterek, "Sadece kınamak yetmiyor. Her zaman onların yanında olduğumuzu söylüyoruz ancak maddi olarak da her yönüyle destek vermemiz gerekiyor. Bu duyarlılığı sürekli canlı tutmalıyız." diye konuştu.

"Bu şekilde beton dökmeyin"
Konuşmasında hazırlanan temelin zemininin ve demir donatının beton dökümü için uygun olmadığını belirten Er, "Mühendis olduğumuz için biraz inşaatlardan anlıyoruz. Bu şekilde beton dökmeyin. Beton mikseri gelmiş çalışıyor ama maalesef şu anda dökmemenizi istiyorum. Böyle olmaz. Bunun zeminini toparlayın, demirlerini toparlayın. Beton dökecek hâle getirin, ondan sonra betonunu dökün." ifadelerini kullandı.

"Yüklenici firma böyle beton atılmayacağını bilmeli"
Yüklenici firmaya da seslenen Er, "Yüklenici firma böyle beton atılmayacağını bilmeli. Böyle olmaz. Burayı toparlamadan beton atmayın. İşi başından itibaren sıkı tutalım." dedi.
Bağışçıya teşekkür eden Başkan Er, yapılan uyarıların daha sağlam ve sağlıklı bir yapı ortaya çıkması amacı taşıdığını belirterek, "Bağışçımız böyle bir eseri mahallemize kazandırmaya teşebbüs ettiği için teşekkür ediyoruz. Kusura bakmasın ama bildiğimiz için söylemeden duramadık. Bu şekilde beton atılmazdı zaten." dedi.
Başkan Er, Mescid-i Aksa Camii'nin mahalleye ve Malatya'ya hayırlı olmasını temenni ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Adıyaman merkez Yunus Emre Mahallesi sakinlerinin uzun süredir korkulu rüyası haline gelen yılan, itfaiye ekiplerinin operasyonuyla yakalanarak doğaya salındı. Edinilen bilgilere göre, mahallede bulunan bir evde yılan olduğunu fark eden ev sahipleri büyü
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bahis, nitelikli dolandırıcılık ve suç gelirlerinin aklanmasına yönelik mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mardin İl Emniye
Batman'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, il girişinde durdurulan bir yolcu otobüsünde uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Otobüste yolcu olarak bulunan yabancı uyruklu 4 şüphelinin midesinde taşı
Filipinler polisi, iki erkek şüphelinin San Jose Ulusal Lisesi'ne silahlı saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Yetkililer, ilk belirlemelere göre saldırıda 3 öğrencinin hayatını kaybettiğini, 5 öğrencinin ise yaralandığını bildirdi. Olayla bağlantılı iki
Kolombiya'da halk, ülkenin yeni cumhurbaşkanını belirlemek için ikinci tur seçimlerde sandık başına gitti. Açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın açık destek verdiği sağcı aday Abelardo de la Espriella seçimi kazandı. Ulusal S
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsviçre'de ABD ile gerçekleştirilen görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, yaklaşık 18 saat süren müzakerelerde önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi. Sözcü, müzakere heyetinin çalışmalarını tamamladığını, teknik eki
İşgal ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda şehit sayısının 4 bin 106'ya yükseldiği bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin 2 Mart'tan itibaren düzenlediği saldırılardaki ölü ve yaralı sayısına ilişkin son verileri paylaştı. Buna göre
Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen planlı soruşturma kapsamında, Ortaca, Bodrum ve Dalaman ilçelerinde faaliyet gösterdikleri
Şeyh Kasım: İşgalcilere hareket serbestisi tanıyan hiçbir ateşkesi kabul etmeyiz
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mersin'de partili gençlerin "Bahar Etkinlikleri" final programına katıldı
03Denizli'de ruhsatsız silah operasyonunda 3 zanlı tutuklandı
04Guatemala’daki Fuego Yanardağı'nda patlama
05Pakistan'da kontrolden çıkan araç camiye daldı: 2 ölü, 30 yaralı
06Katar'da sanayi bölgesinde patlama
07El Halil'de iki Filistinli genç şehit oldu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük