Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, ortak Çankırı’da faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşu başkanları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr...
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, ortak Çankırı’da faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşu başkanları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.
Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, ortak akıl, ortak yönetim anlayışı çerçevesinde, Çankırı’da faaliyetlerini sürdüren bazı sivil toplum kuruluşu başkanları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak yapılan toplantıda, ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Odabaş, Prof. Dr. İbrahim Çiftçi, ÇAKÜ Genel Sekreteri Sadık Yılmaz ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri hazır bulundu. Toplantıda eğitim, kültür ve sosyal sorumluluk alanlarında ortak yapılabilecek çalışmalar ve yeni akademik yıl öncesi öğrencilerin karşılaşacağı ihtimal sorunlar, barınma imkanları ve çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıda konuşan Rektör Çiftçi, üniversitelerin insana yatırım yapan kurumlar olduğunu ve insanı konu edinen her kurum ve STK’nın da üniversitelerin paydaşı olduğunu dile getirerek, “Bizim çıkış noktamız insan. Bu nedenle, insanla ilgilenen her kurum ve kuruluşla yakın temas ve iletişim içerisinde olup üniversitemizi ve bize emanet edilen gençlerimizi, üzerimize yüklenen sorumluluk gereği daha güçlü ve etkin kılmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu anlayış içerisinde bize paydaş olan tüm kurum ve kuruluşlarla zaman zaman istişareler yapıyoruz. Biz, istişare kültürüne çok önem veriyoruz. Çünkü bu istişarelerden ortaya çok güzel fikirler projeler çıkmaktadır. İki yılı aşkın görev süremizde ekip olarak özellikle bu istişare kültürünün devamlılığı sürsün istedik ve buna hep dikkat ediyoruz. Birçok konuda sizinle olduğu gibi şehrin etkili dinamiklerinin fikir ve önerilerini alıyoruz. Bunlar bize güç veriyor. Neticede hepimizin ortak amacı, geleceği inşa edecek insanları yetiştirmek. Bu noktada çabalarımız hem kültürel boyutta hem sosyal boyutta hem de bilimsel boyutta artarak devam ediyor” dedi.
ÇAKÜ’nün stratejik hedeflerini paydaşlarıyla birlikte gerçekleştirmek istediğinin altını çizen Rektör Çiftçi, büyük bir insan kaynağına sahip olduklarına, bu kaynağın sadece Anadolu’dan değil, dünyanın değişik noktalarından beslendiğine dikkat çekti. Rektör Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepsinde farklı kültür, farklı dil, farklı davranış, farklı ahlaki değerler, farklı hedefler, farklı umutlar, farklı heyecanlar var. İşte böyle bir ortamda kendi hâkim düşüncelerimizi, hâkim olan kültürümüzü yaygınlaştırmak bir bakıma birlikte hareket etme zorunluluğumuzu da ortaya koyuyor. Eskiden bazı düşüncelerimizi sadece kendi aramızda ifade ederdik. Çok az bir kısmı uygulamaya icraata dökülebiliyordu. Şimdi öyle değil. Son 20 yılda Türkiye’de büyük bir zihniyet değişikliği gerçekleştirildi. Dolayısıyla milletiyle değerleriyle barışık bir yapımız var. Ümidimiz odur ki bu yapımızın güçlenerek devam etmesi ve uluslararası düzeyde de daha geniş bir etki alanı oluşturmamız. Bu etki alanını genişletmenin en kestirme yolu ise ortak hedeflerle birlikte çalışabilmekten geçiyor” diye konuştu.
Pandemi ve deprem sebebiyle üniversite ve STK’lar olarak çok fazla bir araya gelemediklerini hatırlatan Rektör Çiftçi, “Ekim ayı içerisinde öğrencilerimizle coşkulu bir şekilde tekrar buluşacağız. Ana hedefimiz bu gençleri ideallerimiz çerçevesinde yetiştirmek. Sahada boşluk bırakmama adına ideallerimize ortak olan yapılarla hedeflerimize yürürken paydaşlık etmeyi hedefliyoruz. Bu yıl bizim Anadolu’nun değişik noktalarından gelecek 4.000 yeni öğrencimiz olacak. Elimizdeki raporlara baktığımızda, yeni öğrencilerimizin çoğunluğunun İstanbul’dan geldiğini görüyoruz. İkinci sırada Ankara, üçüncü sırada ise Çankırı var. Biz Çankırılı öğrenci sayımızı artırmak için çeşitli çalışmalar yaptık. Örneğin ilimizde bulunan ve tercih dönemlerinde çok etkili olan rehber öğretmenlerimizle bir araya geldik. İl Milli Eğitim Müdürü ve lise müdürlerimizle istişareler yaptık. Üniversitemizde Çankırılı öğrenci sayısının daha fazla olmasını istiyoruz. Çünkü, dışardan gelen her öğrenci bu şehre barınma talebiyle gelecek. Yani öğrenci yoğunluğumuz Çankırılı olursa barınma sorununa da kısmen çözüm bulmuş olacağız. STK’lar olarak sizlerden de ricamız, Çankırı’da hedef kitlemiz olan ve sizin etki alanınızda olan öğrencileri, üniversitemizi tercih etmeleri yönünde teşvik etmeniz. Aynı zamanda dışarıdan gelecek yeni öğrencilerimize de barınma konusunda alternatif sunabilmeniz. Daha sonra da ihtiyaçları çerçevesinde onlara destek olmanız. Bunun dışında biz de davet etmeniz durumunda sizlerin yapacağı toplantı ve etkinliklere katılmak ve fikirlerimizi iletmek isteriz” şeklinde konuştu.
Uluslararası öğrenciler konusunda da yeni çalışmalar yaptıkları bilgisini veren Rektör Çiftçi, “Türkiye’deki siyasi gelişmeler bizim uluslararası öğrenci politikamızı da değiştiriyor. Örneğin son gelişmelerden sonra bize Mısır’dan öğrenci başvuru taleplerinin gelmesini sağladık. Yine Libya Büyükelçiliği, öğrenci değişimi konusunda bizimle iletişime geçti. Resmi devlet talepleri sonrası aslında biz de üniversite olarak daha rahat hareket ediyoruz. Her şeyden önemlisi eğitim diplomasisini daha etkili gerçekleştirmiş oluyoruz. Yani medeniyet ve kültür coğrafyamızda olan her ülkeye ulaşmayı, eğitim ortaklığı yapmayı istiyoruz. Bir gönül birlikteliği oluşturmayı hedefliyoruz. Bunu da büyük ölçüde sağladık çok şükür. Sivil toplum kuruluşları devletten ayrı olarak tamamen gönüllülük esasına göre çalışan teşekküllerdir. Ben sizlerin çalışmalarını takip ve takdir ediyorum. Bu noktada gönüllülük esasına göre bizim kültürel değerlerimizi ve dinamiklerimizi güçlendirmek için çalışmamız gerekiyor. Çünkü değişen dünyada kültür değişimi de kaçınılmaz oluyor. Bu kaçınılmaz değişim içerisinde, bizim, bunun kontrollü bir şekilde, minimum düzeyde olması için el birliğiyle değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu üniversite milletin üniversitesidir. Bu üniversitede hepinizin ayrı ayrı etkinlik yapacağı faaliyet alanı mevcut. Bunun için kapılarımız sonuna kadar size açık. Hepinizin çalışma alanına ilgi duyan yapıda çok büyük bir öğrenci potansiyelimiz var. İnşallah hep birlikte bunlara katkı sağlayacağız. Hep birlikte hedeflerimizi, ideallerimizi bu gençlere anlatacağız. Ayrıca bir araya gelmeye devam ederek fikirlerden de istifade etmeye devam edeceğiz. Geldiğiniz ve katkı sunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
STK başkanları da yaptıkları değerlendirmede, Rektör Çiftçi’nin kente olan bakış açısından, vizyonundan, ortak akıl yaklaşımı ve toplantılarından çok memnun olduklarını kaydetti. Karşılıklı fikir alışverişleri ve iyi niyet temennileri ile sona eren toplantının ikinci ayağının diğer STK başkanları ile yapılacak toplantılarla devam edeceği belirtildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, sahadaki gözlemler ve üreticilerden alınan bilgiler doğrultusunda ürünün iç oranında düşüş görüldüğünü, yağış ve kuvvetli rüzgârların tozlaşmayı olumsuz etkilediğini ifade etti. Çolak, fıstık üreticisinin fiyat bas
Siirt Valiliği koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda, "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik op
Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, şüphelilerin beyaz eşya tamir ve bakım hizmeti almak isteyen vatandaşlarla “0850”li telefon hatları üzerinden iletişime geçtiği tespit edildi. Şüphelilerin kendilerini yetki
Konya’nın Ahırlı ilçesinde arıcılık işletmelerine yönelik saha denetimleri devam ediyor. Ahırlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvan sağlığı personellerince yürütülen çalışmalarda, ilçede faaliyet gösteren arıcılık işletmeleri ve arılı kovanlar yerinde ko
Birleşmiş Milletler (BM), işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik işgalci saldırılarının bu yıl rekor seviyeye ulaştığını bildirdi. BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, New York'taki BM Genel Merkezi'nde düzenlenen günlük basın topla
Filistin Duvar ve Yerleşim Direnişi Komisyonu, işgal altındaki Batı Şeria'da 18 yeni yerleşim bölgesinin onaylandığını açıkladı. Komisyon, kararların ardından yeni imar planlarının hazırlanmasının, yol, su, elektrik ve kanalizasyon altyapısının genişletil
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığının verilerine göre, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 09.53.43'te kaydedilen depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi
Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü, kamu düzeninin korunması, suçların önlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla son 15 günde yürütülen rutin, şok ve planlı denetimlerin bilançosunu açıkladı. 935 ihbar değerlendirildi Son 15 günlük dönemde emniyete
Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik iş birliği daha da güçlenecek
Meta, açılan bir davada 17 milyar dolara kadar tazminat ödemeyi kabul etti
03Çin-Hindistan sınır görüşmesinde 8 maddelik uzlaşmaya varıldı
04Cezayir'in doğusunda orman yangınları: 12 ölü
05Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek
06İstanbul'da oto galeride yangın: 3 araç yandı
07Motorine indirim geldi
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Galatasaray A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Kocaeli̇spor
Beşi̇ktaş A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor
Erzurumspor Fk