Bayburt Belediyesi tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen Bayburt Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında Şölen Komitesi’nce Dede Korkut Anıtı’na çelenk konuldu. Daha sonra Mehteran Takımı ve Halk Oyunları eşliğinde İp...
Bayburt Belediyesi tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen Bayburt Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında Şölen Komitesi’nce Dede Korkut Anıtı’na çelenk konuldu. Daha sonra Mehteran Takımı ve Halk Oyunları eşliğinde İpekyolu Korteji hareket etti.
Dede Korkut Anıtı’ndan başlayan kortej yürüyüşü, Saray Bahçesi Kent Meydanı’nda son buldu.
Saray Bahçesi’nde halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle renkli görüntülere sahne olan şölen, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı dinletileriyle davetlilere keyifli dakikalar yaşattı.
Burada açılış konuşması gerçekleştiren Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Şölenlerde Dede Korkut’u her yönüyle anlamaya ve anlatmaya çalıştıklarını, programların yanında Bayburt Belediyesi olarak Bayburt kültürünü tanıtmaya yönelik etkinliklere de ev sahipliği yaptıklarını belirterek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Dedem Korkut’un kopuz çalıp boy boyladığı, soy soyladığı bu güzel yurt toprağından, Anadolu’muzun dört bir yanına ve tüm Türk Dünyası’na selam olsun.
Çeyrek asırdan fazladır kurduğumuz toyumuzda hem Türk Dünyası’nın birleştirici unsuru Korkut Ata’mızı yâd etmenin hem de Türk Dünyasından şehrimize gelen soydaşlarımızla tanış olmanın arzusu içindeyiz. Şölenlerimizde Dede Korkut’u her yönüyle anlamaya ve anlatmaya çalıştığımız programların yanında Bayburt’umuzu ve Bayburt kültürünü tanıtmaya yönelik etkinliklerimizde oluyor.
Ayrıca gençlerimizi de unutmuyor Türk müziğinin güçlü ve popüler seslerini de onlarla buluşturuyoruz. 7 gün sürecek olan şölen haftamız boyunca şehrimizde ekonomik olarak yaşanacak canlılığın yanı sıra çeşitli vesileler ile rızkının peşinde Yurt toprağının dört bir yanına yayılmış hemşehrilerimizde sıla-ı rahim yaparken dolu dolu bir tatil geçirmiş olacaklar. Her zaman söylediğimiz gibi şölenler Türk Dünyası’nda bir olmanın vesilesidir.
Her yıl Temmuz ayının üçüncü haftası düzenlediğimiz şölenlerimizde Sadece Bayburtlular olarak değil Türk Dünyası ve Türkiye’mizin dört bir yanından gelen konuklarımızla bir araya geliyor birliğimizi güçlendiriyoruz.
Bu şölen Zihnilerin, İrşadilerin, Celalilerin, Hicranilerin ve daha nice hak ve halk sevdalılarının, günümüz ozanları ile kucaklaşma günleri olacak. Sıladan gurbete, gurbetten sılaya uzanan hasret yolları olacak. O yollar büyüyecek, uzayacak ve Bayburt’tan Anadolu’nun dört bir yanını ve tüm Türk Dünyasını kucaklayacak."
Konuşmaların ardından Bayburt Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, gösterilerini sergiledi. Sırasıyla, Giresun Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Silifke Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Akçabaat Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Gaziantep Mak Gazidans Halk Oyunları Topluluğu, Ankara Angora Halk Oyunları Topluluğu ve Artvin Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu hünerlerini sergileyerek, oyunlarını oynadı. Halk oyunlarının gösterileri ise izleyicilerden tam not aldı.
Keyifli dakikaların yaşandığı, renkli görüntülere sahne olan şölen ise ikramiyeli şölen balonları uçurulmasıyla son buldu.
7 gün sürecek olan ve açılışı bugün gerçekleşen Bayburt Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenlerine Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi İdris Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkan Vekili Esmani Kaban, Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya, Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, MHP önceki dönem İl Başkanı Bekir Kasap, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik iş birliği daha da güçlenecek
Meta, açılan bir davada 17 milyar dolara kadar tazminat ödemeyi kabul etti
03Çin-Hindistan sınır görüşmesinde 8 maddelik uzlaşmaya varıldı
04Malatya’da 4 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavgada 2 Gözaltı
05Malatya’da 30 Ağustos Programı Belli Oldu
06Zengibar Karakucak İçin Darende Hazır!
07Otoparkta Kanlı Tartışma: 1 Yaralı
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Galatasaray A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Kocaeli̇spor
Beşi̇ktaş A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor
Erzurumspor Fk