MENÜ

Sağlıkta inovasyon ve dijitalleşme TÜSAP Vizyon Toplantısı’nda masaya yatırıldı

İSTANBUL (İHA) – Türkiye Sağlık Platformu (TÜSAP), 40. Vizyon Toplantısı’nı ‘Sağlıkta İnovasyon ve Girişim Ekosisteminin Geliştirilmesi’ temasıyla düzenledi.Sürdürülebilir sağlık için ortak hareket etme vizyonuyla çalışmalar yürüt...

Yayınlanma: 23 Aralık 2024 08:57 Güncelleme: 02 Eylül 2025 21:34
Sağlıkta inovasyon ve dijitalleşme TÜSAP Vizyon Toplantısı’nda masaya yatırıldı

İSTANBUL (İHA) – Türkiye Sağlık Platformu (TÜSAP), 40. Vizyon Toplantısı’nı ‘Sağlıkta İnovasyon ve Girişim Ekosisteminin Geliştirilmesi’ temasıyla düzenledi.

Sürdürülebilir sağlık için ortak hareket etme vizyonuyla çalışmalar yürüten TÜSAP, sağlık sektörünün mevcut durumundan yola çıkarak vizyon tartışmaları yapmak ve sektörün geleceğini etkileyecek nitelikli bilgiler üretmek amacıyla 40. Vizyon Toplantısı’nı, Sanofi’nin katkılarıyla düzenledi.

“Sağlıkta İnovasyon ve Girişim Ekosisteminin Geliştirilmesi” temasıyla düzenlenen etkinliğe Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci, Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Sanofi Avrasya Bölge Başkanı Cem Öztürk katıldı. Zirve’de ayrıca Sanofi’nin PharmUp Girişimci Destek Programı kapsamında hayata geçirilen ve metabolik ve nadir bir hastalık grubu olan Lizozomal Depo Hastalıkları odağında çözüm sunmak isteyen girişimcilere yönelik başlattığı Care4Rare projesinin Demoday’i gerçekleştirildi. Care4Rare projesine dahil olarak fikirlerini geliştirme fırsatı bulan girişimler projelerini sektör temsilcilerine anlatma imkanı bulurken birinci olan girişim Umaxlife’a ödül takdim edildi.

"Türkiye sağlıkta dijitalleşme de Avrupa’nın önünde"
Programa katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci, Türkiye’nin dijital sağlık alanında geldiği noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Birinci, "Türkiye, sayısal veriyle çalışan ve sağlık verisini herkese eriştiren ender ülkelerden biri. Avrupa Komisyon raporlarında da gördüğümüz gibi dördüncü sıradayız. Baktığımızda bütün sağlık verisini dijitalleştirmiş, vatandaşını kendi sağlık verisine eriştirmiş aynı zamanda bütün süreçlerin de dijitalleşme sayesinde optimize edebilen bir ülkeyiz. Herkes; hangi tıbbi cihazın olduğunu, nelerin yapıldığını biliyor şu anda. Bu cihazlara erişme kapasitesi çok yüksek. Türkiye’de doksan yaşın üstündeki insanların yüzde 44’ü kendi sağlık verisine bu sistemler aracılığıyla erişiyor. Şu anda hastanelerimizdeki dijitalleşme oranı açısından da bakınca Avrupa’nın çok önündeyiz. Amerika’dan sonra dünyadaki en iyi ülkeyiz" dedi.

Birinci, "Sağlık girişimciliği ve inovasyonunda firmalar pazar hedeflerine global pazarları da koymalı. Çünkü bu kadar büyük veriyle çalışabilen, dijitalleşme endeksi bu kadar yüksek olan bu büyüklükte bir ülke yok. Biz bu süreçte sektörü dönüştürürken daha çok açık kaynak uygulamaları, lisans bağımlılığı olmayan yerli teknolojileri öne çıkardık ve biz büyük oranda yerli teknolojilerin konuştuğu güçlü firmalar oluşmasına fırsat verdik. Böyle baktığınızda herhangi bir sistemi dönüştürdüğünüzde çok daha ekonomik fiyatlarla dönüştürme fırsatına sahip oluyorsunuz. Türkiye’deki sağlık sektörü global pazarlarda kapasitesiyle daha birçok ülkenin denemediği başarıları, seviyeyi denemiş olması sebebiyle avantajlı durumda. Bizim firmalarımız, özellikle Türk firmalarının yurt dış pazarlarda ülkelerin sağlık sistemlerini dönüştürme arzularını çok kolay karşılayacağını ve çok ciddi araçlar üreteceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Sağlıkta inovasyonu ve girişimleri desteklediklerini belirten Sanofi Avrasya Bölge Başkanı Cem Öztürk ise "Bugün, vizyon toplantılarının 40’ıncısına katıldık. Gerçekten bu toplantı sayısı, sağlıkta inovasyona ülkemizin ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Bu toplantılar, akademisyenlerin, sağlık sektörü temsilcilerinin, girişimcilerin ve bakanlığın bir araya geldiği, ülkemizi ileriye taşıyacak fikirlerin tartışıldığı önemli bir platform. Sanofi olarak her zaman bilimin mucizelerinin peşinde olduğumuzu söylüyoruz. İnovasyonu desteklemek için çalışıyoruz. İnovasyonun olduğu her yerde bulunmak, start-up’lara katkıda bulunmak ve ülkemizdeki ekosistemin gelişimine destek sağlamak, temel önceliklerimizden biri. Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Programda Girişimci Orhan Gören ise birincilik ödülü aldığı girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Gören, "Mental sağlığımızın bedenimizde ortaya çıkardığı tepkileri analiz edip hangi konu gerçekten bizde travmatik, hangisi değil bu konuların objektif olarak değerlendirilebileceği bir karar destek sistemi geliştiriyoruz. Özellikle onkoloji gibi bulaşıcı olmayan hastalıkların tedavilerinin parçası olmak için yola çıktık. Çünkü sağlık o da hastalığın hikayesiyle doğrudan aslında bir bütünsel olarak ele alınmalı. Subjektif kalan karanlık bir alanı fizyolojik bir analiz ile aydınlatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Care4RARE programı, Sanofi’nin Sağlık Bakanlığı Nadir Hastalıklar Sağlık Strateji Belgesi ve Eylem Planı’na uygun birçok dijital çözüm, yaklaşım, fikir ve paydaşlarla iş birliği fırsatları oluşturmayı hedeflediği projesidir.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Siirt’te ilk kez total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi

Siirt’te ilk kez total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez

Solaklık ne hastalık ne üstünlük!

Solaklık ne hastalık ne üstünlük!

Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor

Ticaret Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde denetimlerini artırdı

Ticaret Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde denetimlerini artırdı

Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida

Uzmanı uyardı: Sedef hastalığı bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebiliyor

Uzmanı uyardı: Sedef hastalığı bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebiliyor

Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "

Beyin sağlığı anne karnında başlıyor!

Beyin sağlığı anne karnında başlıyor!

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims

Yozgat'ta 63 yaşındaki prostat kanseri hastası kapalı yöntemle ameliyat edildi

Yozgat'ta 63 yaşındaki prostat kanseri hastası kapalı yöntemle ameliyat edildi

Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi

Dr. Köse: Anne sütü bebeğin ihtiyacına göre hazırlanan en değerli gıdadır

Dr. Köse: Anne sütü bebeğin ihtiyacına göre hazırlanan en değerli gıdadır

1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal

Dr. Güneş: Emzirmede en büyük hata "Sütüm gelmiyor" deyip vazgeçmek

Dr. Güneş: Emzirmede en büyük hata "Sütüm gelmiyor" deyip vazgeçmek

Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
6
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
6
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
4
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
4
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
4
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
4
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
3
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
3
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
3
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
3
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
1
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
1
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
1
Eyüpspor Eyüpspor
0
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
0