18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle çeşitli programlar düzenliyor.Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde,...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle çeşitli programlar düzenliyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde, Kahraman Tazeoğlu ve İbrahim Sadri’nin yazdığı, Murat Demirkıranlardan’ın yönettiği "Eğer Yarın Olursa" adlı tiyatro sahnelendi.

Tazeoğlu’nun şiirleri ve sunumu eşliğinde gerçekleşen oyunda, Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelen Mehmetçiklerin birbirlerine kenetlenerek verdiği mücadele anlatıldı. Büyük ilgi gören oyun, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

- "Benim Adım Çanakkale" oyunu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Konya’nın tüm ilçelerinde "Benim Adım Çanakkale" isimli tiyatro oyununu sahneliyor. 11 Mart’ta başlayan, 24 Mart’a kadar devam edecek programlarda Çanakkale’de ecdadın yaptığı fedakarlıklar ve cephe gerisinde yaşananlar anlatılıyor.

Yine etkinlikler kapsamında Konya’nın çeşitli ilçelerinden öğrencileri Konya’ya getiren Büyükşehir Belediyesi, gençlerdeki Çanakkale ve vatan sevgisini geliştirmek için İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ile tarihi mekanlara geziler düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 24 Mart Salı günü de Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde tarihçi Talha Uğurluel’in katılımıyla "100. Yılında Çanakkale" isimli konferans düzenleyecek.

Yerel Haberleri

Türk iş insanı Ferhat Süleyman Çınar’ın başarı öyküsü
Gölhisarlı hacı adayları dualarla uğurlandı
Kadınlar domates kasası yarışmasında erkeklere taş çıkarttı
Bakan Özhaseki, Malatyalı depremzede Özgür ailesine misafir oldu
Başkan Genç, darp edilen üniversite öğrencilerini ağırladı
Soma’da yaşayan Ordulular hayatını kaybeden madenciler anısına fidan dikti
Yüksekten düşen işçi 120 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Konsoloslar Başkan Mandalinci ile görüştü
Kanseri yenen özel bireye doğum günü sürprizi: Hemşireler sevincine ortak oldu
Karapınar’da üniversite öğrencileri ilkokul öğrencileri ile buluştu