Başkan Çelebi: “Eğitimin ruhu öğretmendir”

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında öğretmenlerin sorun ve taleplerinin sadece ücret merkezli düşünülmemesi gerektiğini...

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında öğretmenlerin sorun ve taleplerinin sadece ücret merkezli düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, "Öğretmenler günü Ülkemizde acıma, merhamet, vicdan rahatlatma ve vaatlerle dolu bir gün olarak geçiştiriliyor" diye konuştu.

Türkiye'nin öğretmen yetiştirme politikası ve öğretmenlerin mesleki, özlük, demokratik ve ekonomik hakları ile çalışma hayatı memnuniyeti konularında örnek ülke konumunda olması gerektiğini kaydeden DES Genel Başkanı İshak Çelebi, "Türkiye'de öğretmenlik mesleğinin saygınlık ve onurunun artırılması ile başta mesleki, demokratik, özlük ve mali politikalar olmak üzere öğretmenliği tekrar seçkin bir meslek haline getirilmesini istiyoruz" dedi.

Çelebi, "Dünyadaki gelişmeler ışığında Türk Eğitim Sisteminde yapılan reformların kalitesini açıkça tartışmamız ve masaya yatırmamız gerekmektedir. 21. yüzyılda, eğitimde sadece akıllı tahtalara, tabletlere ve modern okul binalarına sahip olmak yetmiyor. Eğitim alanında yapılan hiçbir yenilik öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının desteği olmadan başarılı olamadığını gördük. Ekonomik sorunlar altında bunalmış, atama, görevde yükselme ve terfilerde hakkı yenildiğine inanmış bir eğitim ordusundan verim ve performans beklemek ne kadar mümkündür? Unutmamamız lazım gelir ki eğitimin ruhu öğretmendir. Bu nedenle öğretmenlerine gereken değeri vermeyen bir ülke, öğretmenleri mutsuz bir dünya karanlıkta kalır. Bugün hem dünyada hem Türkiye'de küresel ekonomik ve mali krizler gerekçe gösterilerek öğretmenleri ilgilendiren birçok hususta geri adımlar atılmaya başlanmıştır. Ekonomik tedbir ve tasarruf adı altında eğitime ayrılan bütçelerin azalması, öğretmen maaşlarının düşüklüğü, okulların ve eğitim sistemlerinin yapısına dönük yap-boz müdahalelerin artması, çalışma şartlarının ağırlaştırılması, atanma ve görevde yükselme kriterlerinin esnetilmesi, iş güvencesi ve eğitimin piyasalaştırılması, sendikasızlaştırma, sarı-ideolojik sendikacılık, niteliksiz grev ve toplu sözleşme hakkı gibi konularda olumsuz uygulamaları en büyük tehlikeler olarak görmekteyiz" şeklinde konuştu.

Yerel Haberleri

Türk iş insanı Ferhat Süleyman Çınar’ın başarı öyküsü
Gölhisarlı hacı adayları dualarla uğurlandı
Kadınlar domates kasası yarışmasında erkeklere taş çıkarttı
Bakan Özhaseki, Malatyalı depremzede Özgür ailesine misafir oldu
Başkan Genç, darp edilen üniversite öğrencilerini ağırladı
Soma’da yaşayan Ordulular hayatını kaybeden madenciler anısına fidan dikti
Yüksekten düşen işçi 120 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Konsoloslar Başkan Mandalinci ile görüştü
Kanseri yenen özel bireye doğum günü sürprizi: Hemşireler sevincine ortak oldu
Karapınar’da üniversite öğrencileri ilkokul öğrencileri ile buluştu