"Hayvan hareketleri, hastalıkları ve zararlıları ile mücadele" toplantısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 'Hayvan hareketleri, hastalıkları ve zararlıları ile mücadele' toplantısı yapıldı

BİLECİK (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Hayvan hareketleri, hastalıkları ve zararlıları ile mücadele" toplantısı yapıldı.

İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Müdürlük Sosyal Tesisler Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, hayvan sağlığı açısından hayvan varlığını sağlıklı bir şekilde kayıt altına alınmasını isteyerek, "Kayıt altına alınan hayvanların sağlık taramasını yapmak ve herhangi bir hastalık çıkmadığı sürece tedbirini almak, yoksa hastalık çıkınca müdahale etmek daha zor ve ekonomik kayıplar daha fazla olur. Ayrıca mümkün mertebe aşılar gününde ve en etkili saatlerde yapılmalıdır" dedi.

Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Zekeriya Avcı da büyükbaş hayvancılık verilerinin hem güncel hem de güvenilir düzeye ulaştırarak Türkiye'de ilk üç arasına girdiklerini bildirdi.

İlçe müdürleri ve personelin katıldığı toplantıda, veteriner Ayşegül Oya Akdeniz, 2015 yılı hayvan hareketleri, hastalıkları ve zararlıları ile mücadele konusunda sunum yaptı. 

 

Yerel Haberleri

Eski mezunlar bir araya gelerek öğrencilik günlerini canlandırdı
Maltepeli ayakkabı boyacısı bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu
Pembe kimlikle 38 yıl yaşayan Kumral Bodur’un hayatı film oluyor
Türk iş insanı Ferhat Süleyman Çınar’ın başarı öyküsü
Gölhisarlı hacı adayları dualarla uğurlandı
Kadınlar domates kasası yarışmasında erkeklere taş çıkarttı
Bakan Özhaseki, Malatyalı depremzede Özgür ailesine misafir oldu
Başkan Genç, darp edilen üniversite öğrencilerini ağırladı
Soma’da yaşayan Ordulular hayatını kaybeden madenciler anısına fidan dikti
Yüksekten düşen işçi 120 günlük yaşam mücadelesini kaybetti