Kars'ta üniversite öğrencileri arasında çıkan kavga

KARS (AA) - MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Kafkas Üniversitesinde (KAÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgayla ilgili basın açıklaması yaptı.

KARS (AA) - MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Kafkas Üniversitesinde (KAÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgayla ilgili basın açıklaması yaptı.

İl Başkanlığı binasında Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel ile gazetecileren karşısına geçen Özcan, olaylarda, partilerine mensup olduğu iddia edilen kişilerin aktif rol aldığı yönünde kamuoyunda bilgilendirme yapıldığını belirterek, seçimlerin sakin ortamda geçtiğini fakat daha sonra yaşanan olayları yakından takip ettiklerini söyledi.

Seçimlerin ardından herkesin Kars'ın ortak değerlerinde birleştiğini ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"Ortaya çıkan sonuçtan dolayı şimdi kavgaya sürüklenmeye, birilerinin provakatif eylemleriyle, birilerinin dışında şehrin huzurunu bozmak için girişimler olduğunu ve buna da gençleri alet etmeye çalıştıklarını görmekteyiz. Burada maksat ilerideki zamanlarda Milliyetçi Hareket Partisi'nin, belediye başkanlığını kazanmasının şehirde huzursuzluğa yol açtığı algısını oluşturmaya çalışmak istediklerinin de farkındayız. Siyaset kabul ve hoşgörü üzerine kuruludur. Haklılık ya da haksızlık kavga ederek ispat edilecek bir olay değildir. MHP olarak şehrimizde okumaya gelen tüm evlatlarımızı ailelerinin emaneti görmekteyiz. Bunu böyle değerlendiriyor, olaya böyle bakıyoruz. Bu şehir hepimizin şehridir. Dolayısıyla buradaki huzursuzluk şehirde hepimizi ilgilendiriyor. Biz şehirde huzurdan, sükunetten ve burada okuyan bütün kardeşlerimizin kendilerini okullarına adapte edip sadece okullarını düşünmelerinden yanayız.''

Özcan, şehirde yaşayan esnaf ve halkı sağduyuya davet ederek, taraf tutulmasından yana olmadıklarını dile getirdi.

Kentteki birlikteliği kimsenin bozamayacağını anımsatan Özcan, "Bu evlatlarımızı tarafgirlik yapmadan hepsini aklıselim, şehrimizin imajını, kardeşliğimizi birlikteliğimizi bozmaktan uzak olma noktasında uyarmalarını özellikle belirtmek istiyorum. Bu birlikteliği bozmaya çalışan, bu yönde davranışta bulunan hiç kimsenin partimizce tasvip edilmeyeceği ve bunu şiddetle kınadığımızı buradan ilan ediyorum'' dedi.

Yerel Haberleri

Türk iş insanı Ferhat Süleyman Çınar’ın başarı öyküsü
Gölhisarlı hacı adayları dualarla uğurlandı
Kadınlar domates kasası yarışmasında erkeklere taş çıkarttı
Bakan Özhaseki, Malatyalı depremzede Özgür ailesine misafir oldu
Başkan Genç, darp edilen üniversite öğrencilerini ağırladı
Soma’da yaşayan Ordulular hayatını kaybeden madenciler anısına fidan dikti
Yüksekten düşen işçi 120 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Konsoloslar Başkan Mandalinci ile görüştü
Kanseri yenen özel bireye doğum günü sürprizi: Hemşireler sevincine ortak oldu
Karapınar’da üniversite öğrencileri ilkokul öğrencileri ile buluştu