Önce yakaladı, sonra doğaya saldı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşadığı bağ evinde kaz yumurtalarına dadanan gelinciği kurduğu kapanla yakalayan vatandaş, bir süre sonra yeniden doğaya...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşadığı bağ evinde kaz yumurtalarına dadanan gelinciği kurduğu kapanla yakalayan vatandaş, bir süre sonra yeniden doğaya saldı.

Yaz aylarında Kapanalan köyü yakınlarında bulunan bağ evinde yaşayan emekli öğretmen Muhittin Yetiş, beslediği kazların yumurtalarının yabani bir hayvan tarafından yendiğini fark etti. Bu hayvanı yakalamak için kapan kuran Yetiş, kısa sürede gelincik olduğunu anladığı yabani hayvanı yakaladı. Gelinciği bir süre kafeste tutan Muhittin öğretmen, daha sonra dayanamayıp onu yeniden doğaya salmaya karar verdi. Aracıyla bağ evinden uzak bir yere götürdüğü gelinciği özgürlüğüne kavuşturan Muhittin Yetiş, vicdanı rahatlamış halde bağ evine geri döndü. Gelincik de kafesin kapısı açılır açılmaz dışarı çıkıp ormana doğru giderek gözden kayboldu.

Muhittin öğretmenin daha önce de bağ evinde beslediği tavukları telef eden kartalı kafes kurarak yakaladığı ve bir süre sonra doğaya salıverdiği öğrenildi.

Önce yakaladı, sonra doğaya saldı

Önce yakaladı, sonra doğaya saldı

Yerel Haberleri

Türk iş insanı Ferhat Süleyman Çınar’ın başarı öyküsü
Gölhisarlı hacı adayları dualarla uğurlandı
Kadınlar domates kasası yarışmasında erkeklere taş çıkarttı
Bakan Özhaseki, Malatyalı depremzede Özgür ailesine misafir oldu
Başkan Genç, darp edilen üniversite öğrencilerini ağırladı
Soma’da yaşayan Ordulular hayatını kaybeden madenciler anısına fidan dikti
Yüksekten düşen işçi 120 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Konsoloslar Başkan Mandalinci ile görüştü
Kanseri yenen özel bireye doğum günü sürprizi: Hemşireler sevincine ortak oldu
Karapınar’da üniversite öğrencileri ilkokul öğrencileri ile buluştu