Ağrı Valisi Mustafa Koç, Taşlıçay ilçesinde "Memiş Dayı" olarak tanınan 78 yaşındaki Orhan Turan’ı yaşadığı dağ başındaki konteynerde ziyaret etti. Genç yaşlarda başlık parası nedeniyle evlenemediği kadını halen bekleyen ve yarım asrı aşkın...
Ağrı Valisi Mustafa Koç, Taşlıçay ilçesinde "Memiş Dayı" olarak tanınan 78 yaşındaki Orhan Turan’ı yaşadığı dağ başındaki konteynerde ziyaret etti. Genç yaşlarda başlık parası nedeniyle evlenemediği kadını halen bekleyen ve yarım asrı aşkın süredir yalnız yaşayan Turan, ziyaret sırasında kendi yazdığı şiirini Vali Koç’a okuyarak duygu dolu anlar yaşattı.
Taşlıçay ilçesinin sevilen simalarından biri olan Orhan Turan, 60 yıl önce çeşme başında gördüğü bir kadına aşık olduğunu ancak ailesinin talep ettiği başlık parasını karşılayamadığı için evlenemediğini anlattı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle sevdiği kadına kavuşamayan Turan, yıllar sonra askere gidip döndüğünde, kadının ailesiyle birlikte başka bir ile göç ettiğini öğrendi. Umudunu yitirmeyen ve Türkiye’nin dört bir yanında sevdiğini arayan Turan, sonuç alamayınca Taşlıçay’a geri dönerek dağ başında inşa ettiği küçük bir barakada yaşamaya başladı.
Yıllardır yalnız yaşayan Turan, zaman zaman araç yıkayarak geçimini sağlıyor ve ziyaretçilerine yanık sesiyle türküler söylüyor. İsmini haleh kimseyle paylaşmadığı sevdiği kadının bir gün çıkıp geleceğine inandığını söyleyen Turan, duvarlarını kendi yazdığı şiir ve sözlerle süslediği konteynerinde vefanın, sabrın ve saf sevdanın sembolü haline geldi.
"Bir ömür boyu sadakat, sabır ve sevda"
Ağrı Valisi Mustafa Koç, Orhan Turan’ı kaldığı yerde ziyaret ederek uzun uzun sohbet etti. Turan’ın yıllara yayılan sevdasını ve hayat hikayesini dinleyen Vali Koç, kendisine okunan şiir karşısında duygusal anlar yaşadı.
Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan Vali Koç, "Taşlıçay ilçemizde Memiş Dayı’nın gönül hikayesine tanıklık ettik. 78 yaşındaki Memiş Dayı, ömrünün tam 60 yılını sevdiğini bekleyerek geçirmiş. Dile kolay, bir ömür boyu sadakat, sabır ve sevdayla yoğrulmuş bir hayat. Kendi kaleme aldığı şiirler, duygularının ne kadar derin, sevgisinin ne kadar gerçek olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Sevdasına sadık kalmış bir yürekten dökülen dizeler hepimizi derinden etkiledi. Sevmek, ancak bu kadar içten, bu kadar güzel anlatılabilirdi" ifadelerini kullandı.
"Ben beklemeye devam edeceğim"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Orhan Turan ise, "Sayın Valimizin ziyareti beni çok mutlu etti. 60 yıldır bekliyorum. İlk günkü gibi beklemeye de devam edeceğim. Ben, sevdiğimin bir gün geri döneceğine yürekten inanıyorum" dedi.
Vali Koç, Memiş Dayı’nın duygularla yoğrulmuş hayat hikâyesini dinledikten sonra kendisine sağlık ve huzur dileyerek ziyareti sonlandırdı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in geçmişte görev yaptığı Merrill Lynch Bankası üzerinden gündeme getirilen iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in, y
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından OYSS ile ilgili sıkça sorulan sorular yanıtlandı. Hazırlanan rehberde OYSS'nin amacı, öğrenci başarısı ve eğitim kalitesi bakımından önemi ve nasıl uygulanacağı ile ilgili detaylara yer v
Akademisyenler, hukuk eğitiminde yalnızca bilgi düzeyini ölçmenin yeterli olmadığını, öğrencilerin muhakeme, yorumlama ve gerekçelendirme becerilerini ortaya koyabilecekleri sınav yöntemlerinin önem taşıdığını belirtti. Öğrenciler ise açık uçlu sınavların
Şırnak merkeze bağlı Kumçatı beldesinde günlerdir devam eden elektrik kesintileri tepkilere neden oldu. Şırnak Barosu, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Dicle Elektri
Özellikle baraj, gölet ve benzeri su alanlarında yaşanabilecek acil durumlarda kullanılabilecek insansız cankurtaran araçları, tehlikeli bölgelere insan müdahalesine gerek kalmadan ulaşabilme potansiyeliyle öne çıkıyor. Uzaktan kontrol edilebilen bu tür s
Yapılan operasyonda, olayın faili olduğu tespit edilen 1 şahıs, polis ekiplerinin takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İLKHA)
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü, bugün Garzan'a bağlı Mağrip petrol sahasında meydana gelen yangına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, olayın saat 10.20 sıralarında TPAO Batman Bölge Müdürlüğüne bağlı Garzan Saha
Bölgenin vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden olan pestil (bastiq), ikramların olmazsa olmazlarından biri. Bağlardan üzüm toplamayla başlayan pestil yapım serüveni; bağ bakımı, üzümü toplama ve ezme, süzme, kaynatma, çarşafa serme, kurutma ve muhafaza ile d
Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Meclis'te kabul edilen fon kanunu Resmî Gazete'de yayımlandı
03Adana’da 34 kız öğrenci İslami ilimlerde icazet aldı
04Aydın'da sürüklenen teknedeki 3 kişi kurtarıldı
05İtalya'da güvenlik önlemleri artırıldı: Milano sokaklarına asker konuşlandırıldı
06Antalya'da şantiyede hortum faciası: 4 ölü, 1 yaralı
07İzmir'de 30 düzensiz göçmen ve 3 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor