Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 16 Mayıs 2024 - 20:18 GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2024 - 20:18 Yorum: 0

Sason’da 600 metre uzunluğundaki kar tüneli görenleri şaşırtıyor

Batman'ın Sason ilçesinde 2700 rakımlı yaylada 10 metre genişliğinde ve 600 metre uzunluğundaki kar tüneli görenleri şaşırtıyor.

Sason’da 600 metre uzunluğundaki kar tüneli görenleri şaşırtıyor

Batman'ın Sason ilçesinde 2700 rakımlı yaylada 10 metre genişliğinde ve 600 metre uzunluğundaki kar tüneli görenleri şaşırtıyor.

Sason ilçesine bağlı Örenağıl köyü Yedigöz mezrasında Mereto Dağı'nın eteğinde bulunan yaklaşık 2700 rakımlı yayladaki kar tüneline giren yöredeki vatandaşlar, ağustos sıcağında kar tünelinde serinlemenin keyfini yaşıyor. Yılın 12 ayı boyunca tünelde karın erimediğini belirten Ferhat Babat adlı vatandaş, gece hava sıcaklığının eksilere indiğini söyledi. Babat, "Bizi izleyen herkesi buraya davet ediyorum. Batman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da hava sıcaklığının 42 dereceyi aştığı bu günlerde burada serin bir hava hakim. Burada gündüzleri sıcaklık 10 derece, geceleri ise eksilere düşüyor. Bu kar 12 ay boyunca erimiyor. Kar tüneli kenarında bulunan karın kalınlığı 10 metreyi aşıyor. Uzunluk ise 500 metreyi aşıyor. Buradaki kar yıllarca erimiyor. Burası Batman'ın Sason ilçesine bağlı Mereto Dağı yaylalarıdır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber