Bir Sosyalfest projesi olarak ortaya çıkan Karabük Üniversitesi(KBÜ) Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü, ÜNİDES projesiyle faaliyetlerine başladı.Karabük Üniversitesi (KBÜ), dijital çağın önemli sorunlarından biri olan dijital şiddet v...
Bir Sosyalfest projesi olarak ortaya çıkan Karabük Üniversitesi(KBÜ) Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü, ÜNİDES projesiyle faaliyetlerine başladı.
Karabük Üniversitesi (KBÜ), dijital çağın önemli sorunlarından biri olan dijital şiddet ve dezenformasyonla mücadelede örnek bir adım attı.
Gençlerin öncülüğünde kurulan Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü, toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla resmî olarak faaliyetlerine başladı.
Kulüp, Türkiye’nin ilk ve tek ulusal ve uluslararası sosyal bilimler festivali olan Sosyalfest24’te "Şiddetin Azaltılması" kategorisinde ilk 20’ye giren bir sosyal model tasarımının somut çıktısı olarak kuruldu. Kulüp aynı zamanda, Gençlik ve Spor Bakanlığının ÜNİDES 2. Dönem desteğiyle yürütülen ‘Türkiye Yüzyılında Dijital Şiddet ve Dezenformasyon: Farkına Var! Mücadele Et!’ başlıklı projeyi hayata geçirdi.
Projenin lansmanı, KBÜ Şehit Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler, öğrenciler ve çeşitli kulüp temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlikte kulübün akademik danışmanı Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, "Dijital Şiddet Nedir?" başlıklı sunumunda dijital şiddetin tanımı, türleri, bireyler üzerindeki psikolojik ve toplumsal etkileri ile bu alanda izlenebilecek mücadele yolları hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. Eroğlu konuşmasını, "Unutma: Ekranın Arkasında Bir İnsan Var!" sözleriyle sonlandırarak, projenin desteklenmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür etti.
Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü, üniversite gençliğini dijital ortamlarda karşılaşabilecekleri tehditlere karşı bilinçlendirmeyi amaçlarken, aynı zamanda bilinçli dijital vatandaşlık kültürünün gelişimine de öncülük etmeyi hedefliyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Düzce (İHA) – Düzce’de devam eden kar yağışı ve meteorolojinin uyarıları dikkate alınarak okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Ayrıca; kreş ve anaokuluna devam eden çocuğu olan kadın personel ile malul, engelli ve hamile kamu çalışanları da 1 gün idari izi
Van’da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzle yapılan değerlendirmeler neticesinde, Van’da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, buzlanma ve sis nedeniyl
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi tarafından yürütülen ve gençleri sanatla buluşturan "Gençlerle El Ele, Gönül Gönüle" projesinin açılış ve kapanış programı gerçekleştirildi."Gönüllüyüz Biz Proje Destek Çağrısı" kapsamında hayata g
Elde ettiği gelirle dar gelirli ailelerin çocuklarına teknoloji eğitimi veren Dijital Deneyim Merkezi, 2026’da daha fazla çocuğa ulaşmak için İzmir’in önde gelen eğitim kurumlarını ağırladı. Tanıtım sonrası öğrencilerini merkeze getirecek özel okullar, öd
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ’Savaşçı Yarışması’, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı’nda düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. 22-26 Aralık 2025 tarihleri arasında icra edilen faaliyetin son gününde, dereceye gir
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Karabük Organize Sanayi Bölgesi (KARORSAN) Müdürü Alper Tolga Saka, Karabük Üniversitesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Teknik B
Karabük Üniversitesinin (KBÜ) bilimi toplumla buluşturan markası KBÜ Kürsü kapsamında düzenlenen "Gençler İçin Fırsatlar, Türkiye İçin Gelecek" başlıklı programda, gençlik politikaları ve proje destekleri ele alındı.KBÜ Kürsü’nün konuğu olan Türkiye Ulusa
Karabük Üniversitesi (KBÜ), akıllı şehir uygulamaları alanında araştırmacılar ile sektör temsilcilerini bir araya getiren 10. Uluslararası Akıllı Şehir ve Uygulamaları Konferansına (SCA2025) akademik sunumlarıyla katıldı.Karabük Üniversitesi, Fas’ın Tanca
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’a yaptığımız şeyi yapmasaydık Orta Doğu’da barış sağlanamazdı, imzalanan bir anlaşma olmazdı. İran’ın gücü ve prestiji büyük ölçüde azaldı. Orta Doğu’da en büyük tehlike onlar" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok iyi tanıyorum ve hepinizin bildiği gibi, o benim çok iyi bir arkadaşımdır. Ona inanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Netanyahu da ona saygı duyuyor" dedi.
03Bursa’da tekel bayisine silahlı saldırı: 2 yaralı
04Iğdır’da aç kalan 3 vaşak köye indi
05Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu
06Trump ve Netanyahu basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler yağdı
07Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük