MENÜ

SPK ve OSBÜK arasında finansal okuryazarlık işbirliği anlaşması imzalandı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (ÖSBÜK) arasında finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ile O...

Yayınlanma: 14 Haziran 2024 10:41 Güncelleme: 03 Eylül 2025 20:17
SPK ve OSBÜK arasında finansal okuryazarlık işbirliği anlaşması imzalandı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (ÖSBÜK) arasında finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (ÖSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü arasında finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Yapılan işbirliği anlaşmasıyla organize sanayi bölgelerinde (OSB) istihdam edilen tüm çalışanlara finansal okuryazarlık eğitimi verilmesi hedeflendi.

“Finansal okuryazarlık en az üretim kadar önemli”
Finansal okuryazarlık protokolünün imza töreninde bir konuşma gerçekleştiren OSBÜK Başkanı Kütükçü, finansal okuryazarlığın çalışanından sanayicisine, toplumun her kesimini doğrudan ilgilendiren çok kritik bir bilinçlenme meselesi olduğunu belirtti.
Kütükçü, yaşanan fiyat artışlarının finans yönetimini işletmelerin bir numaralı gündem maddesi haline getirdiğini vurgulayarak, “Tüm dünya finansal dalgalanmalardan yoğun bir şekilde etkilendi ve şu anda halen bu etkinin de sürdüğünü söyleyebiliriz. Piyasalar da bu dalgalanmalardan çok hızlı bir şekilde etkilendiği için, içinde bulunduğumuz ekonomik ve finansal koşular işletmelerimizi ciddi manada zorladı. Bugün geldiğimiz noktada OSBÜK Başkanı olarak finans yönetiminin ve finansal okuryazarlığın işletmelerimiz açısından en az üretim kadar önemli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.

“Finansal olarak bilinçli bir toplumun daha istikrarlı büyüyen ekonomiyi beraberinde inşa edecek”
Organize sanayi bölgelerinin Türkiye’nin en planlı sanayi alanları olduğunu ifade eden Kütükçü, “67 bin fabrikamızın üretim yaptığı organize sanayi bölgelerimiz, ülkemizin toplam sanayi üretiminin yüzde 45’ni gerçekleştiriyor. Bu çerçevede 2 milyon 600 bin vatandaşımıza istihdam sağlıyor. Bu rakamlar kapsamında baktığımızda OSB camiamızın finansal okuryazarlığına yönelik yaptığımız her çalışmanın aynı zamanda Türk sanayisinin verimliliğini geliştirmeye yönelik önemli bir adım olduğunu da söyleyebiliriz. Zira bir finansal olarak bilinçli bir toplumun daha istikrarlı büyüyen ve kalkınan bir ekonomiyi beraberinde inşa edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
OSBÜK ile finansal okuryazarlık alanında protokol yapmaktan dolayı çok memnun ve mutlu olduklarını ifade eden SPK Başkanı Gönül ise, Türkiye’de 400’ün üzerinde OSB’ bulunduğunu ve bu OSB’lerde çalışan yaklaşık 3 milyona yakın kişinin istihdam edildiğini dile getirdi. Gönül, OSB’lerin Türkiye ekonomisi açısından son derece önemli görevler yaptığını da belirterek, bu çerçevede OSB çalışanlarının finansal okuryazarlık düzeyinin de arttırılması gerektiğini aktardı.

“Vereceğimiz eğitimlerle hedef kitlelerin bilgi sahibi olmalarını sağlamayacağız”
Gönül, imzalanacak protokol ile finansal okuryazarlık farkındalığın daha yükseleceğine inandığını da söyleyerek, “Protokolle, OSB’lerde istihdam edilen tüm çalışanlara finansal okuryazarlık eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca OSB’lerde eğitici eğitimlerin de yapılması planlanmaktadır. Finansal okuryazarlıkta; finansal bilgi, finansal tutum ve finansal davranış çok önemlidir. Vereceğimiz eğitimlerle belirlenecek hedef kitlelerin bilgi sahibi olmalarını, doğru tutum ve davranış içinde bulunmalarını sağlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“OSB şirketlerinde finansal okuryazarlık alanında çalışmalarımız olacak”
OSB’lerde on binlerce şirket bulunduğunu da kaydeden Gönül, “Bu şirketlerle de finansal okuryazarlık alanında çalışmalarımız olacak. Gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda sermaye piyasalarımızın daha gidecek çok yolu olduğunu görmekteyiz. Şirketlerimizin sermaye piyasalarından daha fazla istifade etmelerini ve ortaklık kültürünün daha çok yaygınlaşmasını temenni ediyoruz. Hayata geçireceğimiz bu protokolün hedeflerimize ulaşmada önemli bir işlev göreceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
İmza töreni, konuşmaların ardından SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü’nün protokol anlaşması imzalaması ve hatıra fotoğrafı çekinmesiyle sona erdi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Asgari Ücret Komisyonu yarın toplanıyor

Asgari Ücret Komisyonu yarın toplanıyor

Yeni yılda uygulanacak olan en düşük ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek.Yeni yıla sayılı günler kalırken, milyonların gözü belirlenecek olan asgari ücrete çevrildi. Yaklaşık 8 milyon çalışanı doğru

Anne ile kızının hayali Seç Market ile gerçeğe dönüştü

Anne ile kızının hayali Seç Market ile gerçeğe dönüştü

Denizli’de oturan ve baba mesleğini yaşatan Anne Neşe Alev ve kızı Nedime Alev’in hayali Seç Market ile gerçek oldu.Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker’in geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından "Bir Mesaj, Bir Hayal, Bir Seç Market" ba

Tasarruf sahibi her 5 kişiden 1’i hisse senedi, borsa veya fonları tercih ediyor

Tasarruf sahibi her 5 kişiden 1’i hisse senedi, borsa veya fonları tercih ediyor

ING Türkiye, Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2025 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, her iki katılımcıdan birinin tasarrufu bulunuyor. 18-24 yaş grubunda tasarruf sahipliğinin, önceki çeyreğe göre 10 puan artarak yüzde 47’ye ul

Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,4 arttı

Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,4 arttı

Ekim ayında ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,4 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 15 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı Ticaret Satış Hacim Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre ticaret satış hacmi, 2025 yılı Ekim ayında bir önceki

Türkerler Enerji Grubu’ndan Türkiye’nin En Büyük Rüzgâr Yatırımı: Sivas’ta 500 MW YEKA RES 2025 Projesi

Türkerler Enerji Grubu’ndan Türkiye’nin En Büyük Rüzgâr Yatırımı: Sivas’ta 500 MW YEKA RES 2025 Projesi

Türkerler Enerji Grubu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen YEKA RES 2025 yarışmasında Sivas’ta 500 MW kapasiteli rüzgâr enerjisi sahasının ihalesini kazanarak, Türkiye’de tek fazda hayata geçirilecek en büyük rüzgâr enerjisi projesi

Serbest piyasada döviz fiyatları

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 42,6140 liradan, euro ise 49,9090 liradan güne başladı.İstanbul Kapalıçarışı’da 42,6120 liradan alınan dolar 42,6140 liradan, 49,9070 liradan alınan euro ise 49,9090 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 42,60 liradan, euro ise 49,62 liradan satılm

BAKA bölgenin ekonomik geleceğini şekillendiriyor

BAKA bölgenin ekonomik geleceğini şekillendiriyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) öncülüğünde yürütülen TR61 Bölgesi Akıllı Uzmanlaşma Stratejisi (S3) Platformu ikinci toplantısı, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle yürütülen ve

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü: "Kamuda ihtiyaçların yerli üretimle karşılanması özel sektör ve tüm tedarik zinciri açısından hayati öneme sahip"

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü: "Kamuda ihtiyaçların yerli üretimle karşılanması özel sektör ve tüm tedarik zinciri açısından hayati öneme sahip"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Güçlü, "Kamuda ihtiyaçların yerli üretimle karşılanması, yalnızca kamu kurumları için değil; özel sektör ve tüm tedarik zinciri açısından hayati öneme sahip" dedi.ATO ile Devlet Malzeme Ofisi (DMO)

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 06:01
Güneş 07:29
Öğle 12:27
İkindi 14:53
Akşam 17:14
Yatsı 18:37

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
33
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
29
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
26
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
20
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
20
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
16
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
15
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
14
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9