Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 11 Mayıs 2024 - 11:09 Yorum: 0

Tavus kuşları Van YYÜ’nün kalıcı misafirleri oldu

Hakkari’nin Derecik ilçesinde jandarma ekiplerinin bir kamyonun kasasında ele geçirdiği tavus kuşları, rehabilite edilmek üzere getirildikleri Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kalıcı misafiri oldu.Hakkari’d...

Tavus kuşları Van YYÜ’nün kalıcı misafirleri oldu

Hakkari’nin Derecik ilçesinde jandarma ekiplerinin bir kamyonun kasasında ele geçirdiği tavus kuşları, rehabilite edilmek üzere getirildikleri Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kalıcı misafiri oldu.
Hakkari’de 26 Nisan 2024 tarihinde durdurulan bir kamyonetin kasasında bulunan tavus kuşları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkari Şubesi ekipleri tarafından Van’a getirildi. Daha sonra rehabilite edilmek üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilen tavus kuşlarının tüm bakımları yapıldı. Tavus kuşlarının merkezin bahçesinde yaşamaları için tüm şartlar elverişli hale getirildi. Merkezin bahçesinde özgürce gezen 5 tavus kuşu, burada kalıcı olarak misafir edildi.

"Buraya bir güzellik kattılar"
İHA muhabirine konuşan Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, Van Gölü havzasındaki tüm yaban hayvanların sorunlarıyla ilgilendiklerini belirtti. Diğer taraftan koruma altındaki hayvanların rehabilitasyonu için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Aslan, “Son olarak Hakkari’de yakalanarak bize getirilen tavus kuşlarının tedavilerini yaparak, rehabilitasyonlarını sağladık. Merkezimize misafir ediyoruz, buraya bir güzellik kattılar” dedi.

“Tavus kuşlarını burada misafir edeceğiz”
Her hayvanın menşeinin belli olması gerektiğinin altını çizen Aslan, “Menşei belli olmayan hayvanlar kanunsuz ve yasaklı kapsamına giriyor. Vatandaşların menşei belli olmayan hayvanları alıkoymamaları ve av sezonunda avlamamaları gerekiyor. Bu konuda cezaya çarptırılabilirler. Rehabilitasyonu için bize getirilen tavus kuşlarını burada misafir edeceğiz. Burada tüm şartları hazır, bize güzelliklerini sunmaya devam edecekler” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber