Afganistan’ın Kale-i Zal ilçesindeki 2 okul Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nca (TİKA) temin edilen malzemelerle modern eğitim ortamına kavuştu.TİKA, Afganistan’ın Kunduz vilayeti Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle K...
Afganistan’ın Kale-i Zal ilçesindeki 2 okul Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nca (TİKA) temin edilen malzemelerle modern eğitim ortamına kavuştu.
TİKA, Afganistan’ın Kunduz vilayeti Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Kale-i Zal ilçesindeki iki okula ihtiyaç duyulan masa, sıra ve eğitim malzemeleri temin edildi.
Yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin daha güvenli ve modern bir eğitim ortamına kavuşmasını amaçlayan proje kapsamında birçok ekipman okul idaresine teslim edildi.
Kale-i Zal ilçesindeki teslim törenine, Kunduz Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Kari Salih Muhammed Nikmel, Kale-i Zal Eğitim Müdürü Mevlevi Gül Rahman Muaviye, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Mikail Taşdemir, Mezar-ı Şerif Masa Sorumlusu Dr. Ahmet Çanga, öğretmen, öğrenciler, veliler ve köyün ileri gelenleri katıldı.
Kunduz Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Nikmel, TİKA’nın daha önce bu okullarda gerçekleştirdiği tadilat ve onarımlara ek olarak, masa-sıra ve diğer donanım teminini üstlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Nikmel, Türkiye’nin TİKA aracılığıyla Afganistan’daki eğitime uzun yıllardır sunduğu destekle Afgan halkının yanında olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Bu tür projelerin, genç nesillerin daha iyi bir geleceğe hazırlanmasına büyük katkı sağladığını belirterek Türk halkına ve TİKA’ya teşekkür etti.
TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Taşdemir, 2007 yılında inşa edilen Halil Saadet İlkokulu ve Şehit Abdul Samet Mahdum Ortaokulunun tadilat ve onarımının ardından bu proje ile eksik donanımların tamamlandığını belirtti. Taşdemir, TİKA’nın Afganistan genelinde eğitimin kalitesini artırmayı ve çocuklara destek olmayı hedeflediğini vurgulayarak benzer projelerin devam edeceğini ifade etti.
Yerel halk ve eğitim yetkilileri, projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, okulların fiziksel durumunun korunması ve eğitim kalitesinin sürdürülebilmesi için gerekli özeni göstereceklerini taahhüt etti. Türkiye’ye teşekkür eden yerel yetkililer, bu tür projelerin iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirdiğini belirtti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "En İyi Doktora Tezi Ödülleri" kapsamında dereceye giren doktora öğrencileri ve danışmanları için ödül töreni gerçekleştirildi. GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düz
Diyarbakır genelinde 133 binada ve 1799 salonda gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Kentte 27 bin 975 öğrenci, hayalini kurduğu liseye yerleşebilmek için ter döktü. Öğrenciler, iki oturum halinde yapılan sın
İletişim Başkanlığı Zagreb'de NATO Zirvesi paneli düzenledi
Güney Afrika'da yolcu otobüsü devrildi: 16 ölü, 35 yaralı
03Gençlik ve Spor Bakanlığı 600 sözleşmeli personel alacak
04BM: Şam'daki patlamadan derin endişe duyuyoruz
05Özalper Bölge Parkında Olaylı Gece; 2 Yaralı
06İzmir açıklarında arıza nedeniyle sürüklenen teknedeki 3 kişi kurtarıldı
07Kiev'e yoğun hava saldırısı: 27 ölü, 70 yaralı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük