Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Magazin 31 Temmuz 2023 - 12:48 Yorum: 0

Tirilye zeytin şenliği ile coştu

Kaliteli zeytin üretimi, tarihi ve doğal güzellikleriyle anılan Tirilye’de Zeytin Şenliği coşkusu yaşandı. “En Lezzetli Zeytin, Zeytinyağı ve Meze” yarışmalarının yanı sıra Mudanya Bandosu ve Mudanya Beledisi Halk Dansları Topluluğu gösteri...

Tirilye zeytin şenliği ile coştu

Kaliteli zeytin üretimi, tarihi ve doğal güzellikleriyle anılan Tirilye’de Zeytin Şenliği coşkusu yaşandı. “En Lezzetli Zeytin, Zeytinyağı ve Meze” yarışmalarının yanı sıra Mudanya Bandosu ve Mudanya Beledisi Halk Dansları Topluluğu gösterilerinin yer aldığı şenlikte coşku, Kübra Lana ve Rumeli Ekrem konserleriyle doruğa ulaştı.
Mudanya’nın doğal, kültürel ve tarihsel değerlerini tanıtma çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi; geleneksel hale getirdiği Tirilye Zeytin Şenliği kapsamında bu yıl da coşkulu bir etkinliğe imza attı. Şenlik, 29 Temmuz Cumartesi günü Mudanya Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen şenlik yürüyüşüyle başladı. İlk gün etkinlikleri Bursa’nın sevilen seslerinden Kübra Lana konseriyle tamamlandı. Şenlik kapsamında kurulan stantlarda üreticiler zeytinyağı, zeytin, sabun ve kozmetik ürünlerinden oluşan ürünlerin tanıtımını yaptı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz stantları tek tek ziyaret ederek, katılımcılara hediyeler dağıttı. İki gün boyunca süren etkinlikler kapsamında “En Lezzetli Zeytin, Zeytinyağı ve Meze” yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi. “En Kaliteli Zeytinyağı” yarışmasında Dilek Şeker üçüncü, Nilgün Ergün ikinci, Emrecan Narin birinci oldu. “En Kaliteli Zeytin” yarışmasında ise Senem Akın üçüncü olurken, Levent Şeker ikinci, Nevin Yazgı birinciliği hak etti. “En Lezzetli Meze” yarışmasında 23 meze yarıştı. Girit ezme ile Canan Demirtaş, havuçlu kabaklı taratorla Gülnur Düzenli ikinci, Enginar sarmasıyla Nilgün Ergün birinci oldu. Şenlikte coşku, Rumeli Ekrem konseriyle doruğa ulaştı. Etkinlikte konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, geleneksel hale getirilen şenliklerde, Mudanya’nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerinin tanıtımına katkı sağladıklarını belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber