Türkiye ve Avrupa’nın girişimci kadınları 12-13 Eylül’de Kocaeli’de bir araya gelecek. Etkinlik kapsamında girişimci iş kadınlarına yeni iş birlikleri kurma ve ihracat fırsatları yakalama imkanı sunulacak.Kocaeli İş Kadınları ve Yöneti...
Türkiye ve Avrupa’nın girişimci kadınları 12-13 Eylül’de Kocaeli’de bir araya gelecek. Etkinlik kapsamında girişimci iş kadınlarına yeni iş birlikleri kurma ve ihracat fırsatları yakalama imkanı sunulacak.
Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen KOİDER Bazaar etkinliği, 12-13 Eylül tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu yıl bir ilke imza atan KOİDER Bazaar etkinliği, Türkiye ve Avrupalı iş kadınlarını bir araya getirecek. Etkinlik kapsamında, girişimci iş kadınlarına yeni iş birlikleri kurma ve ihracat fırsatları yakalama imkanı sunulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ve Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun (GİFED) desteğiyle yapılacak organizasyona, tüm Türkiye’den geniş bir katılım olması bekleniyor.
"20 ülkeden iş kadınlarını Kocaeli’de misafir edeceğiz"
"KOİDER 5. Uluslararası Bazaar Türkiye ve Avrupa İş Kadınları İhracat Buluşması"nın lansman toplantısı yapıldı. KOİDER ile yaptıkları iş birliğinden mutluluk duyduklarını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak, "Bu platform, Türkiye’deki tüm kadın dernekleri ve üyelerini, doğu ve batı Avrupa ülkelerinden gelen bin kadının gücüyle bir araya getirecek. KOİDER 5. Buluşması’nda 20 ülkeden iş kadınlarını Kocaeli’de misafir ederek, Kocaeli’deki iş kadınlarımızla görüşmelerini sağlayacak ve ihtiyaçlarımıza katkı sunacak bir ortam oluşturacağız" dedi.
"Kadın kurar, yönetir ve yükseltir"
Kadının girişimci ve aktif rol alma yönünün bugün dünyanın her yerinde kendinden söz ettirdiğinin altını çizen Yamak, "Kadın kurar, yönetir ve yükseltir. Bugün dünyada ihracat denildiğinde, kadın ihracatçıların öncü rol oynadığını göreceğiz. Perşembe günü kongre merkezinde hep birlikte bu başarıya tanıklık edeceğiz" diye konuştu.
"Ülkemizdeki yüz güldüren ihracat sonuçlarında kadınlarımızın da ciddi katkısı olduğunu vurgulamakta fayda var"
Türkiye’deki yüz güldüren ihracat sonuçlarında kadınların ciddi katkısı olduğunu belirten Sabahattin Yamak, "Kocaeli ve ülkemizdeki verilere bakarsak, hem ülkemizin hem de kentimizin ihracat oranlarının önemli bir yükseliş gösterdiğini söyleyebiliriz. İhracat verilerimize baktığımızda, 2024 yılı Ocak-Haziran dönemi ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,56 artışla 126 milyar 277 milyon dolar olmuştur. Kocaeli ili, 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde ihracatını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,11 artırarak 15 milyar 758 milyon dolar olarak gerçekleştirmiştir. 2024 yılının ilk 6 ayında Kocaeli, iller sıralamasında 2. sırada yer almış ve ülke ihracatına yüzde 12,48’lik bir katkı sağlamıştır" şeklinde konuştu.
"Önceliğimiz iş kadınlarımızın ihracatını büyütmek"
KOİDER Başkanı Nihan Çakıcı ise etkinlikte Avrupa’daki ülkelerinden ve Türkiye’den firma temsilcilerinin bulunacağını aktardı. Çakıcı, bu sene geçen yıldan farklı olarak işletmeler için özel bir "B2B" programı hazırladıklarını söyleyerek, yüz yüze network görüşmeleri sağlayacak olan bir platformun bu sene özel bir aplikasyon programı ve yapay zekayla hazırlandığını anlattı. Çakıcı, "Özellikle yurt dışından gelen kişilerde dil problemi yaşadığımız göz önünde bulundurulursa bu sene bunu da üniversitemizin AIESEC öğrencilerinden destek alarak ve aynı zamanda çok yoğun bir simültane tercüman ekibiyle birlikte aşacağız. Önceliğimiz iş kadınlarımızın ihracatını büyütmek, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da networkünü geliştirmektir” dedi.
"Kadın girişimciler küresel düzeyde güçlenecek"
GİFED Başkanı Oya Eroğlu da, "B2B" programının ardından etkinliği büyütmek ve kadınları daha iyi örgütleyebilmek için Küresel Ekonomilerde Kadın Liderler İttifakı’nın ilk çalışmasını başlattıklarını söyledi. Gelinen noktada çalışmanın, Kocaeli Kongre Merkezi’nde 13 ülkenin imza atacağı bir ittifak haline geldiğini söyleyen Eroğlu, "Kadın girişimcilerin karşılaştığı çok yönlü zorlukları ele almayı amaçlıyoruz. İttifakın bir diğer amacı da kaynaklar, ağlar ve savunuculuk sağlayan işbirlikçi bir ekosistemi teşvik ederek, kadın girişimcileri küresel düzeyde güçlendirmektir" şeklinde konuştu.
KOİDER in 12-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği etkinlikte, Doğu ve Batı Avrupa ülkelerinden ortalama 20 ülke ve 200’e yakın girişimci misafir edilecek. Doğu Avrupa ülkelerinden; Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Kosova, Polonya, Slovak Cumhuriyeti, Slovenya, Avusturya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan- Karadağ, Batı Avrupa ülkelerinden ise Belçika, Fransa, Yunanistan, Monako ve İngiltere yer alacak.
Buluşmaya önemli STK yönetici ve üyeleri ile Türkiye’den binlerce iş insanı hem firmalarının tanıtımı için stant açacak, hem de B2B organizasyonuna katılacak.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil
Malatya’da Tarih Gün Yüzüne Çıktı: 300 Yıllık Paşa Mangalı Serginin Gözdesi Oldu
CASA Şehitleri Dualarla Anıldı
03Malatya Dahil 64 İlde Siber Operasyon
04Malatya’da Bilgi Şöleni: Semt Konakları Öğrencileri Kıyasıya Yarıştı
05“Hakikatin İzinde: Felsefe Yolu” Sergisi Açıldı
06Müftü Dolu: “Kurbanın Ruhu Paylaşmak Ve İhtiyaç Sahibine Ulaşmaktır”
07İnşaatta Yüksekten Düşen İşçi Ağır Yaralandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
Zecorner Kayseri̇spor