Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitelerinde eğitim gören 191 İranlı öğrencinin yaşanan savaştan etkilenmemesi için çeşitli destekler sağlayacağını açıkladı.Rektör Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Savaş, çocukların uykusunu,...
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitelerinde eğitim gören 191 İranlı öğrencinin yaşanan savaştan etkilenmemesi için çeşitli destekler sağlayacağını açıkladı.
Rektör Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Savaş, çocukların uykusunu, anaların duasını, şehirlerin sabahını karartan kirli bir hesaplaşmadır. İsrail’in Gazze, Lübnan, Yemen ve en son İran’a kadar uzanan saldırganlıklarını hukuk, vicdan ve insanlık adına en güçlü şekilde telin ediyoruz" dedi. Aydın, savaşın öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek ve onların yalnızlık hislerini ortadan kaldırmak için üniversitenin tüm imkanlarını seferber edeceğini açıkladı. Aydın, "Bizler, her zaman öğrencilerimizin arkasında duracağız. Savaşın acılarını hafifletmek ve onların güven içinde eğitim almalarını sağlamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Prof. Dr. Aydın, savaşın yalnızca coğrafi sınırları değil, tüm insanlığı derinden etkileyen bir travma olduğunu ifade ederek, "Savaş, sadece toprakları değil, insanları da derinden yaralar. Bu süreçte öğrencilerimizin yanında durarak, güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitimlerine devam etmelerini sağlamak için gereken her adımı atıyoruz" şeklinde konuştu.
Filistin ve Ukrayna’daki çatışmalardan etkilenen öğrencilere verdikleri desteği hatırlatan Aydın, "Bugüne dek Filistin’de ve Ukrayna’da yaşanan çatışmalardan etkilenen öğrencilerimizin her acısını yüreğimizde taşıdık; onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye gayret ettik" dedi.
Aydın, üniversitenin her bir öğrencisini bir emanet olarak gördüklerini vurgulayarak, Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak insan olmanın onuru ve medeniyet köklerinden beslenen vicdanla bu sorumluluğu taşımaya devam edeceklerini belirtti. Aydın, "Ülkenizdeki savaş nedeniyle yaşadığınız zorlukları bizlerle paylaşmak isterseniz, üniversitemizin sağladığı destek hattı ile her türlü yardımı sağlamak için buradayız" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Özellikle yaz aylarında ve rüzgarlı havalarda artış gösteren polen yoğunluğu, alerjik reaksiyonları tetikleyerek günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Doktor Nurana Karimova, polen alerjisinin çoğu zaman soğuk algınlığı ile karıştırıld
Biber doğrarken elde yanmaya neden olan kapsaisin maddesi, yağda çözünen bir bileşen. Bu nedenle elleri yalnızca suyla yıkamak acıyı hafifletmiyor. Uzmanlara göre, evde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler kapsaisinin etkisini azaltabiliyor. Yağ bazlı çö
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan 2 hükümlü yakalandı
Ticaret Bakanlığında e-ticaret sektörünün talepleri ele alındı
03Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
04Adli tatil sona erdi: Yargıda yeni dönemde hangi önemli davalar görülecek?
05Aydın açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı
06ABD-İran hattında yeniden çatışma: Trump'tan saldırı tehdidi
07Irak, İran'ın "gölge filosu" ile ilişkilendirilen tankerle bağlantısını reddetti
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor