Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 24 Şubat 2022 - 17:33 Yorum: 0

"Tütünde yeni ürünlerle aldatmaca devam ediyor"

Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, tütün kullanımının geçtiğimiz yıl 8 milyon kişinin ölümüne sebep olduğunu belirterek, "Bu...

'Tütünde yeni ürünlerle aldatmaca devam ediyor'

Tütünde üretilen yeni ürünler de, sağlığı tehdit etmeye devam ediyor.

Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, tütün kullanımının geçtiğimiz yıl 8 milyon kişinin ölümüne sebep olduğunu belirterek, "Bu sayı Covid nedeniyle kaybedilenlerin iki katıdır. Tütün ve nikotin ürünlerinin insan sağlığına zararı kanıtlanmıştır. Tütün ürünlerine katılan amonyak gibi maddelerle nikotin bağımlılığının pekiştiği ifşa olmuştur" dedi.

Doç. Dr. Osman Elbek de, "Ergenler ve gençler artık büyüklerin sigarasını içmek istemiyorlar, öldürdüğünü biliyorlar. Tütün endüstrisi yeni nesilleri kazanmak için flash bellek veya cep telefonu benzeri elektronik aksamı olan, duman saçmayan ürünler sunuyor. Genç nüfusu ile Türkiye tütün firmaları için her zaman çok çekici olmuştur. Fakat hedeflerini tutturamadılar, Türkiye'ye giremediler. Bugünlerde yine kapıları zorluyorlar, gençlerimizi müşteri olarak sunalım istiyorlar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber