Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:22 Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı23:53 İsrail’de polisten esir yakınlarına sert müdahale23:43 Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi: MSK: 66 - Gölbaşı Belediyesi TED An...23:42 Esenler’de yol kenarında erkek cesedi bulundu23:40 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki büyük yangın kontrol altında23:30 İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: "Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik için arad...23:23 Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı23:10 Bakan Yerlikaya: "Polis merkezi amirimiz ve ekipler amirimiz tüm müdahalele...23:08 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yangın: Tekstil deposu alevlere tesli...23:07 CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik22:59 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bugün saat 20.15 sıralarında, Adıyaman Altı...22:58 Adıyaman’daki olayda karakol amiri ve ekipler amiri şehit oldu22:48 Pancar toplarken yılan soktu, askeri helikopterle sağlık ekiplerine teslim...22:45 Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’da22:44 Bakan Bak’tan Galatasaray Erkek Sutopu Takımı’na tebrik22:43 CHP Genel Başkanı Özel’den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu’na te...22:42 Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa et...22:39 Galatasaray Sutopu Takımı, Avrupa’da şampiyon oldu22:38 Türkiye’de konser verecek olan Kızılordu Korosu’na protesto22:37 Alman polisinden terör örgütü PKK mitingine izin çıkmadı
Sağlık 29 Şubat 2024 - 12:29 Yorum: 0

Uzman Dr. Ünler, uyku hijyeni hakkında bilgi verdi

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ünler, uyku hijyeni hakkında bilgi verdi.Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ünler, kaliteli uyku ve verimli bir haya...

Uzman Dr. Ünler, uyku hijyeni hakkında bilgi verdi

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ünler, uyku hijyeni hakkında bilgi verdi.
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ünler, kaliteli uyku ve verimli bir hayat için gerekli olduğunun altını çizerek uyku hijyeni hakkında bilgi verdi. Kaliteli bir uyku için gerekli şartların oluşmasını sağlayan kurallara "uyku hijyeni" dendiğini hatırlatan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ünler, uyku hijyenini artırmak ve dinç uyanmak için önerilerde bulundu.

Uzman Dr. Ünler, “Erişkinler için sağlık açısından ortalama 7 saat uyku önerilmektedir. Her gün aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmaya özen gösterilmelidir. Hafta sonu ve tatil süresince sabah kalkış saatleriniz çok değişmemelidir. Uykunuz gelmediği sürece yatağa gitmeyiniz. 20 dakika içinde uyuyamazsanız yatakta daha fazla vakit geçirmeden kalkınız ve kitap okumak, örgü örmek vs. gibi uyarıcı olmayan bir şeylerle meşgul olunuz. Uyku öncesi televizyon veya cep telefonu gibi uyarıcı özellikli eşyalarla vakit geçirilmesi uykuya dalmayı zorlaştırır. Yatak odası çok sıcak ya da çok soğuk olmamalı tercihen karanlık ve hafif serin olmalıdır, sessiz ve dinlendirici halde olmalıdır. Yatak odası sadece uyku ve cinsel aktivite için kullanılmalı, çalışma veya televizyon odası olarak kullanılmamalıdır. Gün içinde uyumamalı, dayanamıyorsanız 1 saatten kısa süreli ve saat 15:00’ ten önce şekerleme yapılmalıdır. Alkol, sigara, kafeinli içecekler ve çikolata tüketimi uyku saatinden 4-6 saat öncesinde kesilmelidir. Akşam yemekleri çok ağır yenmemeli ancak yatağa da aç gidilmemelidir. En son planlanan uyku saatinden 4 saat öncesinde yemek yenmelidir. Uyku öncesi ağır spordan kaçınmalı, egzersizler en son akşamüstü saatlerinde yapılmalıdır. Yattıktan sonra bazen tekrarlayan düşünme eğilimi olmakta ve kişilerin uykuya dalmasını zorlaştırmaktadır. Bu düşüncelerden uzaklaşmak için nefes ve gevşeme egzersizleri uygulanmalıdır. Kullandığınız ilaçlar konusunda hekiminizden bilgi alarak uykuyu bozacak ilaçlardan uykuya yakın saatlerde almayınız. Uykuyla ilişkili sürekli olarak devam eden uyurgezerlik, kâbus görme, horlama, uykudan nefes alamayarak uyanma, uykudan bağırarak uyanma, uyku esnasında sürekli kollarını ve bacaklarını hareket ettirme, uykuya dalarken özellikle bacaklarda huzursuzluk yaşama gibi belirtilerinizin varlığında bir nöroloji ya da psikiyatri uzmanına başvurunuz. Eğer partnerinizin uykuyla ilişkili benzer sorunları varsa ona da tedavi olmasını öneriniz. Düzensiz ve 7 saatten kısa süreli uyumak kilo alımı, bağışıklık sisteminde bozulma, yüksek tansiyon, şeker ve kalp hastalığı gibi önemli sorunlarla ilişkilendirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber