Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 20 Mart 2023 - 11:48 Yorum: 0

Van Gölü’ndeki çekilme devam ediyor

BİTLİS (İHA) – Dünyanın en büyük sodalı gölü olma özelliğine sahip olan Van Gölü'nde çekilme sürüyor.

Van Gölü’ndeki çekilme devam ediyor

BİTLİS (İHA) – Dünyanın en büyük sodalı gölü olma özelliğine sahip olan Van Gölü'nde çekilme sürüyor.

Geçen yıllara oranla sıcaklığın yükselmesine bağlı buharlaşmanın artması ve bu sene metrekareye düşen karın az olması nedeniyle Van Gölü'ndeki su çekilmesi devam ediyor. Gölün Bitlis'in Tatvan sahil kıyısının yaklaşık 4 kilometrelik kesiminde çekilme yaşandı. Çekilme ile daha önce göle atılarak kirliliğe sebep olan maddeler ise gün yüzüne çıktı. Gölün Tatvan sahili kısmında havadan çekilen görüntüler durumu gözler önüne sererken, 3 yıllık uzaydan çekilmiş görüntüleri de su çekilmesinin ciddiyetini gösteriyor.

Suyun bu denli ilk defa çekildiğini söyleyen Samet Çelikelçi adlı vatandaş, "Gezme amacıyla sahile geldik. Hayatım boyunca ilk defa suyun bu denli çekildiğini gördüm. Çekilen kısımda pet şişe gibi cisimler var ve bunlar Van Gölü'nde yaşayan canlılara zarar verebilir. Bundan dolayı önlem alınmasını istiyoruz" dedi.

Suyun çekildiği kısımda fotoğraf çektiklerini söyleyen Halil Çelikelçi adlı vatandaş, "Arkadaşımla birlikte suyun çekildiği kısma kadar yürüdük ve fotoğraflar çektik. Ciddi anlamda kötü koku var ve yaklaşık bir kilometre su geri çekilmiş" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber