Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD ile Ukrayna arasında imzalanması beklenen değerli madenler anlaşması hakkında yaptığı açıklamada, "Ukrayna için güvenlik garantileri konusunda bir cümle olmasını istedim" ifadelerini kullanarak...
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD ile Ukrayna arasında imzalanması beklenen değerli madenler anlaşması hakkında yaptığı açıklamada, "Ukrayna için güvenlik garantileri konusunda bir cümle olmasını istedim" ifadelerini kullanarak, "Eğer güvenlik garantileri alamazsak ateşkes olmaz" dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD ile Ukrayna arasında imzalanması beklenen değerli madenler anlaşması hakkında açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, söz konusu anlaşmanın ABD ile "ileride daha fazla anlaşmaya yol açacağını umduğunu" belirterek, henüz ABD tarafından herhangi bir güvenlik garantisinin kabul edilmediğini ifade etti. Ukrayna’nın doğal kaynak gelirlerinin yüzde 50’sinin aktarılacağı "ortak mülkiyetli bir fondan" bahseden Zelenskiy, para konusunda konuşmak için henüz erken olduğunu belirtti.
Ekibinin, anlaşma metnine Ukrayna için güvenlik garantilerine destek ifadesi eklenmesi için ABD tarafını zorladığını, ancak henüz somut bir karar alınmadığını aktaran Zelenskiy, "Ukrayna için güvenlik garantileri konusunda bir cümle olmasını istedim ve bunun olması önemli" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce Ukrayna’nın ABD’nin bugüne kadar sağladığı milyarlarca dolarlık askeri yardımı geri ödemesi talebine ilişkin olarak Zelenskiy, bu anlaşma kapsamında Ukrayna’nın "10 sent bile geri ödemek zorunda kalmayacağını" söyledi.
Zelenskiy, cuma günü Beyaz Saray’ı ziyaret etmesi halinde ABD’nin Ukrayna’yı desteklemeye devam edip etmeyeceğini Trump’a "çok açık bir şekilde soracağını" ifade etti.
Trump’ın istediği güvenlik garantilerini sunmaması halinde anlaşmadan vazgeçip vazgeçmeyeceği sorusuna Zelenskiy, "NATO ya da benzeri bir yol bulmak istiyorum. Eğer güvenlik garantileri alamazsak ateşkes olmaz, hiçbir şey işe yaramaz, hiçbir şey" dedi.
Kendisi için asıl meselenin ABD’nin Ukrayna’ya yardımının devamı olduğunu vurgulayan Zelenskiy, söz konusu maden anlaşmasının "sadece bir başlangıç, bir çerçeve olduğunu, büyük bir başarıya dönüşebileceğini" belirterek, "Başarı, Başkan Trump ile yapacağımız görüşmeye bağlı olacak" dedi.
Zelesnkiy, gelecekte yapılacak daha geniş kapsamlı ikili anlaşmalarla bağlantılı olarak Ukrayna için güvenlik garantileri talep edeceğini aktardı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük