Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2014 - 16:38 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Kırklareli Vilayet Meydanı ve kültür merkezinde tören düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Vilayet  Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ve beraberindeki öğretmenler, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti.

Kültür Merkezinde devam eden törende, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti, emekli öğretmen ve personele hizmet şeref belgeleri verildi, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 

Vali Civelek, kültür merkezindeki programda, burada yaptığı konuşmasında, eğitimin temel ögesinin öğretmen olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin, çocukları en iyi şekilde geleceğe hazırlanmasını sağlayan, geleceğini şekillendiren, bilgi ve birikimlerini aktaran en fedakar insanlar olduğunu belirten Civelek, şöyle konuştu:

''Eğitimin en temel, önemli ögesi öğretmenlerdir. Öğretmenler gençlerimizin geleceğe hazırlanma sürecinde görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışıyla yerine getirmektedir. Şartlar ne olursa olsun eğitimin direği öğretmenlerdir. Eğitmeyi, öğretmeyi meslek edinen, birey ve toplumları şekillendiren, geleceğimizi inşa eden, geleceğimizi yöneten onurlu bir mesleğin, kutsal bir mesleğin temsilcileridir. Sevgi, sabır dolu özverili öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.''

Milli Eğitim Müdürü Korkmaz da öğretmenlerin kutsal ve önemli mesleği en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti.

Tören, öğretmenler korusunun konseri ve resim sergisinin açılışıyla sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber