Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Çorum'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadına yönelik şiddete ve kadınların yaşadığı sorunlara dikkati çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ÇORUM (AA) - Çorum'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadına yönelik şiddete ve kadınların yaşadığı sorunlara dikkati çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Bahçelievler Mahallesi'nde toplanan Çorum Kadın Platformu Üyesi bir grup kadın, çeşitli sloganlar atarak ve dövizler taşıyarak Hürriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması yapan İlknur Hatun Kalender, kadına karşı şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yaşanan şiddet olaylarının isyanı büyüttüğünü ifade eden Kalender, "Yüzyıllardır kadınların emeğine, cinsiyetine ve kimliğine yönelik şiddetler devam ediyor. Yaşanan olayları kınıyoruz. Kadınların sorunlarına çözüm bulunmasını talep ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Yürüyüşe Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber