Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Şanlıurfa'da Suriyeli kadınlara destek olmak amacıyla Türkçe, Arapça ve Kürtçe basın açıklaması yapıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkçe, Arapça ve Kürtçe okunan basın açıklamasıyla Suriyeli kadınlara destek verildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği öncülüğünde toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan sivil toplum kuruluşu üyeleri Karakoyun İş Merkezi önünde bir araya geldi.

Gruptakiler, başta Suriyeli kadınlar olmak üzere kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla üzerinde "Suriyeli kadınlar yalnız değil", "Kadına kalkan eller kırılsın", "Savaşlara zulümlere hayır" yazılı siyah dövizler taşıdı.

İHH Şanlıurfa Kadın Komisyonu Başkanı Betül Çiftçi, grup adına yaptığı açıklamada, Ortadoğu'da yoğunlaşan çatışmalardan dolayı başta Suriye, Filistin ve Irak olmak üzere binlerce kadının dul, bir o kadarının da hapishanelerde işkenceye maruz kaldığını söyledi.

Suriye'de 4 yıldır süren iç savaşın bir an önce durması ve kadınların özgürce hareket etmesini arzuladıklarını belirten Çiftçi, İslam dininin kadına verdiği değerin herkes tarafından bilindiğini ifade etti.

Suriye'deki savaş nedeniyle binlerce çocuğun da öksüz kaldığını vurgulayan Çiftçi, şunları kaydetti:

"Suriyeli kadınlar kaçırılmakta, insan tacirleri tarafından kullanılmakta, hapse atılmakta fiziksel ve psikolojik saldırılara maruz kalmaktadır. Hala yüzlerce Suriyeli kadından haber alınamamakta, sağ mı ölü mü oldukları bilinmemektedir. Yine akıbeti belirsiz yüzlerce kadın hapishanelerde türlü işkencelere maruz kalmaktadır. Esed rejiminin askerlerinin Suriyeli kadınlara uyguladığı muameleler tamamen insanlık suçu kapsamına girmektedir. Diğer yandan 145 bin Suriyeli kadın eşleri hayatta olmadığı için ailelerin geçimini temin etmek zorundadır. Türkiye'de ve İslam coğrafyasının farklı bölgelerinde kadınların yaşadığı istismar ve mağduriyetlerin her daim gündemde tutulması gerekir."

Aynı açıklama daha sonra Arapça ve Kürtçe olarak da okundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber