Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Nisan 2015 - 15:18 Yorum: 0

Adıyaman'da "Kitap Okuma Şenliği"

500'den fazla kişi aynı anda kitap okudu

Adıyaman'da 'Kitap Okuma Şenliği'

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kitap Okuma Şenliği" düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Kütüphanesi ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile Demokrasi Parkı'nda gerçekleşen etkinlikte, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 500'den fazla kişi aynı anda kitap okudu.

Bir saat süren etkinlikte okuyucular banklarda, çimenlerde ve süs havuzunun kenarında oturarak kitap okudu.

Etkinlik kapsamında İl Halk Kütüphanesi tarafından öğrencilere kitap dağıtıldı.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, kitap okuma etkinliğine yoğun ilgi olduğunu ve bu ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Etkinlik sayesinde okuyucuların kitapla, kütüphaneyle ve okumayla bütünleştiğini belirten Karabulut, "Biz il olarak kitap okuma şenliğine katılımı yüksek tutmaya çalıştık. Kitap okuma gönüllülerimiz hala okumaya geliyorlar" dedi.

Adıyaman Kadın girişimciler  ve İstihdam Derneği Başkanı Türkcan Ağır ise bu tür etkinliklerin topluma rol model olacağını ifade ederek kurumların kitap okumanın öneminin kavratılmasında aktif rol alması gerektiğini belirtti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber