Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Temmuz 2020 - 15:57 Yorum: 0

Arguvan, Yamaç Mahallesi yolarına asfalt bekliyor

Malatya Arguvan Yamaç mahallesinin 5km'lik ana yolu 2014 yılından beri asfaltlanacak ama ilgilenen yok.

Arguvan, Yamaç Mahallesi yolarına asfalt bekliyor

Malatya Arguvan Yamaç mahallesinin 5km'lik ana yolu 2014 yılından beri asfaltlanacak ama ilgilenen yok.

Arguvan Yamaç Mahallesi sakinleri Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden 2014 yılından beri asfaltlama sözlerinin yerine getirilmesini istiyor. Halk gerekli yerler ile defalarca irtibat kurmaya çalışmış fakat bir sonuç alamamış. Cimer'e sürekli yol asfalt sorunlarını dile getirmişler, fakat Malatya Büyükşehir Belediyesi yine ilgilenmemiş.

4 YIL BEKLEDİK ARTIK YAPILSIN

Arguvan ilçesine bağlı Yamaç Mahallesi 4 yıldır bozuk olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden artık bu yolun yapılmasını istiyor. Bozulan yol yağmurlu havalarda çamur deryasına dönüyor hem de araçlar zorluk çekiyor.

Köylüler en son 2019'da Cimere başvurmuşlardı,

Gelen Cevap ise "16.10.2019 tarih sayılı 190243066  başvuruya cevaben bahsedilen bölge teknik ekiplerimizce incelenmiş olup, bahsedilen bölgede bütçe ve ödenekler doğrultusunda oluşturulacak asfalt yatırım programında değerlendirilecektir.Bilgilerinize sunulur" diye cevap verilmişti.

haber-1.jpg

Seçim zamanların’ da söz vermişler köylülere fakat halen gelen giden yok. Malatya Büyükşehir Belediyesi halkına verdiği sözleri ve vaatleri yerine getirmiyorsa, ya da görmemezlikten gelip kenara çekiliyorsa, köy halkı ne yapsın basın mensupları haberlerle dile getirse ne yapsın. Verdiğiniz sözler sadece seçim çalışması için miydi? Oy için miydi? Ne olacak bu köylü halkın vaziyetleri, sorunları, dertleri. Sıkıntılar bitmiyor hiç bir yerde.

Sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan köylüler, yolun asfaltlanması için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a çağrıda bulundu.

haber-2.jpg

 

haber-3.jpg

haber-4.jpg

 

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber