Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 10:58 Yorum: 0

Belediye Başkanı Şahin, Japonya'da konferansa katılacak

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Japonya'da düzenlenecek Dünya Afet Riski Azaltımı Konferansı'na katılacak.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu yıl üçüncüsü...

Belediye Başkanı Şahin, Japonya'da konferansa katılacak

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Japonya'da düzenlenecek Dünya Afet Riski Azaltımı Konferansı'na katılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu yıl üçüncüsü 14-18 Mart'ta Japonya'nın Sendai şehrinde düzenlenecek konferansa, Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katılıyor.

Şahin konferansta, "Afet Risk Azaltılmasında Kadın Liderliğinin Önemi" ve "Afet Risk Azaltılmasında Çocukların ve Gençlerin Rolü" konularını anlatacak.

Kadın liderlerin afet risklerinin azaltılmasındaki öneminin yanı sıra, çocuk ve gençlerin de etkisinden bahsedecek olan Şahin, Gaziantep'in yöresel ve bölgesel risk analizlerini ve alınan önlemleri de katılımcılar ile paylaşacak.

Diğer yandan toplantıya, Türkiye'den AFAD, ilgili bakanlık temsilcileri, üniversiteler, valilikler, yerel yönetim temsilcileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de katılacak.

İlki 1994'te Yokohama, ikincisi 2005'te Hyogo'da yapılan ve üçüncüsü Sendai şehrinde gerçekleşecek konferansa, devlet başkanları, bakanlar, çok sayıda üst düzey yönetici, partner kuruşlar ve sivil toplum yöneticilerinin katılması, böylece uluslararası düzeyde alanında en yüksek üst düzey katılımının gerçekleşmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber