Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

CHP Yalova Milletvekili İnce

"Yüzde 10 barajı partilere meclisin yolunu kapatıyor. Sen parti kapatmayı bırak önce bu yüzde 10 barajını kaldır"

CHP Yalova Milletvekili İnce

YALOVA (AA) – CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Yüzde 10 barajı partilere meclisin yolunu kapatıyor. Sen parti kapatmayı bırak önce bu yüzde 10 barajını kaldır" dedi.

İnce, parti il binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Türkiye'de yüzde 10 barajının kaldırılması gerektiğini dile getiren İnce, şöyle konuştu:

"Yüzde 10 barajı partilere meclisin yolunu kapatıyor. Partilere meclis yolunu kapatma. 'Biz mi getirdik yüzde 10 barajını' diyor. Tamam siz getirmediniz darbeciler getirdi, Kenan Evren getirdi ama darbecilerin getirdiği bu yüzde 10 barajını savunuyorsunuz. Biz savunmuyoruz. Biz demokrat bir duruş sergiliyoruz. Gelin bunu kaldıralım diyoruz."

İnce, açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek şunları kaydetti:

"Sen bu ülkenin 18-20 yaşındaki gençlerine 'vandal' diyeceksin sonra sana hakaret ettiklerinde polisi eve göndereceksin. Ey Recep Tayyip Erdoğan bu makamda olan Gezi olayları sırasında çadırları yakanlar mı?, palalarla o gençlerin arkasına takılanlar mı? Bunlara diyorsan 'vandal' söyleyecek bir şeyim yok ama sen ağaç, çevre, inançları ve düşünceleri için meydanlara çıkmış meydan okuyanlara karşı 'vandal'' diyorsan, onlar bu ülkenin gençliğidir diyorum bende."

Daha sonra toplantı basına kapalı devam etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber