Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Nisan 2015 - 17:43 Yorum: 0

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Tekirdağ'da, "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolaysıyla etkinlik düzenlendi

Dünya Otizm Farkındalık Günü

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla  etkinlik düzelendi.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Tuğlalı Park'ta düzenlenen etkinlikte konuşan okul müdür vekili Kadir Kocamemik, otizm farkındalığını sağlamak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Otizmin akıl hastalığı ya da zihinsel yetersizlik olmadığını aktaran Kocamemik, "Otizmin tek çaresi eğitimdir. Otizm, doğuştan gelen, beynin ve sinir sisteminin farklı yapısından ya da işleyişinden kaynaklandığı kabul edilen sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan bir nörolojik bozukluktur" dedi.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, ortaöğretim kurumunda destek eğitim odası açtıklarını ve otizmli üç öğrencinin eğitim almasını sağladıklarını belirten Kocamemik, "Otizmli öğrencilerimizin yanında, farklı engel gruplarına ait öğrencilerimiz de okulumuzdaki kaynaştırma uygulamalarından yararlanmaktadır" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında vatandaşlara broşür dağıtılarak, bilgilendirilen vatandaşlar renkli boyalarla ellerini boyayarak kumaş üzerine baskı yaptı.

Etkinliğe, Tekirdağ İl Milli eğitim Müdürü Halis İşler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ETİKETLER: Otizm ,  Tekirdağ , etkinlik 
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber