Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Aralık 2014 - 18:13 Yorum: 0

Evinin 200 yıllık ahşap oyma tavanını müzeye bağışladı

MANİSA (AA) - Demirci ilçesinde yaşayan Yusuf Canlı (94), Demirci'de kurulması planlanan Tarihi Kent Müzesi için başlatılan bağış kampanyası çerçevesinde evinin odasında bulunan 200...

Evinin 200 yıllık ahşap oyma tavanını müzeye bağışladı

MANİSA (AA) - Demirci ilçesinde yaşayan Yusuf Canlı (94), Demirci'de kurulması planlanan Tarihi Kent Müzesi için başlatılan bağış kampanyası çerçevesinde evinin odasında bulunan 200 yıllık ahşap oyma tavanını müzeye bağışladı.

Canlı, gazetecilere yaptığı açıklamada evini 1970 yılında satın aldığını belirterek, kenara atılmış olarak bulduğu ahşap oyma tavanı evinin odasına taktırdığını anlattı.

Tavanı 44 yıldır kullandığını kaydeden Canlı, "Belediyemizin ilçemiz hükümet konağındaki alana tarihi bir kent müzesi kuracağını duydum. Kent müzesine bu tavanı bağışlayacağımı Belediye Başkanımız Selami Selçuk'a bildirdim. Kendisi de bizzat evime gelerek tavanı gördü. Ben vefat ettikten sonra tavanı çocuklarım tarafından belediyeye teslim edilecek" diye konuştu.

Canlı, tavanın Demircili bir ahşap ustası tarafından yapıldığını bildiğini ifade ederek, yapımında kayısı, badem, dut, ıhlamur ve ceviz ağaçlarının kullanıldığını söyledi.

Demirci Belediye Başkanı Selçuk ise vatandaşların müzeye ilgilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları belirtti:

"Amacımız genç nesillerimize geçmişimizde büyüklerimizin kullandığı eşyalarımızı tanıtmak. Yusuf amcamız bu kampanyamıza anlamlı bir destek verdi."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber