Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Eylül 2016 - 10:58 Yorum: 0

Foça’da CHP’nin 93. kuruluş yıldönümü kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nin 93.kuruluş yıldönümü İzmir'in Foça ilçesinde törenle kutlandı.

Foça’da CHP’nin 93. kuruluş yıldönümü kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nin 93.kuruluş yıldönümü İzmir'in Foça ilçesinde törenle kutlandı. Törende partinin Cumhuriyet'in kurucusu ve her zaman genç bir parti olduğuna, ülkenin geleceğini yönlendirmede büyük görevler üstlenmeye devam edeceğine vurgu yapıldı.

Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamaya Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda partili katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, çok talihsiz bir süreçten geçildiğini belirterek, son bir yılda çok sayıda asker ve polisin şehit olduğunu ve hepsine rahmet dilediğini ifade etti.

"Söz veriyoruz"

CHP'nin kuruluşuna giden olayları ve kuruluş aşamasını 9 Eylül 1922'de İzmir'in Kurtuluşu ile bağdaştırarak anlatan CHP Gençlik Kolu Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım da bir yıl sonra aynı gün Atatürk'ün önderliğinde CHP'nin kurulduğunu söyledi. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP Cumhuriyet'in ve devrimlerinin yılmaz bekçileri olarak bizlere miras ve emanet edilmiştir. 9 Eylül taşıdığı iki büyük anlam sebebiyle bugün burada olma sebebimizdir. Barışın egemen olduğu bir ülkede yaşama azmiyle buradayız. Son 14 yılda cumhuriyetin ilkelerinden uzaklaşılmış, ülkemiz cemaat ve tarikatların elinde laiklik ve bilimden uzaklaşarak, adeta gerilemeye ve terörle anılmaya mahkum edilmiştir. Ülkemizin bugün bulunduğu terör ortamına hukuksuzluğa, aşındırılan laiklik ilkesi ve daha bir çok konuya karşı mücadele edeceğimize, Cumhuriyeti kuranların izinden gideceğimize biz gençler olarak söz veriyoruz. Atatürk Cumhuriyeti ve CHP'yi gençlere emanet etmiştir. Kurucumuzu, tüm genel başkanlarımızı ve partimize hizmet etmişleri saygıyla anıyoruz."

Konuşmaların ardından anıta karanfiller bırakılmasıyla tören sona erdi.

Foça’da CHP’nin 93. kuruluş yıldönümü kutlaması

Foça’da CHP’nin 93. kuruluş yıldönümü kutlaması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber